FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eskplozija bombe pred vojarnom u Bejrutu, 1 vojnik ranjen

BEJRUT, 2. veljače 2006. (Hina) - Bomba je eksplodirala blizu vojarnelibanonske vojske u Bejrutu rano u četvrtak i uništila jedno vozilo alakše ranila jednoga vojnika, objavili su izvori sigurnosti.
BEJRUT, 2. veljače 2006. (Hina) - Bomba je eksplodirala blizu vojarne libanonske vojske u Bejrutu rano u četvrtak i uništila jedno vozilo a lakše ranila jednoga vojnika, objavili su izvori sigurnosti.

Izvori su kazali da su mjesne novine primile telefonski poziv osobe koja je zvala u ime Al Qaide i najavila da će meta biti mjesto sigurnosti u Bejrutu kao odmazda za uhićenje 13 članova te terorističke mreže prošloga mjeseca.

Eksplozija se dogodila tri sata poslije kod vojarne Fakhreddine u okrugu Ramlet al-Baida.

Zadnjih 12 mjeseci u Libanonu je bilo više od desetak eksplozija a najveća je bila kamion-bomba koja je ubila bivšeg premijera Rafika al-Haririja i još 22 osobe 14. veljače 2005. Američka istraga ustvrdila je da su u taj napad bile umiješane sirijske obavještajne službe.

Libanonske vlasti su prošlog mjeseca uhitile 13 članova Al Qaide koji su navodno pripremali mrežu u Libanonu novačeći Libanonce i palestinske izbjeglice za borbu protiv koalicijskih snaga u Iraku pod vodstvom vođe Al Qaide za Irak Abu Moussaba al-Zarqawija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙