FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska planira osporiti pred sudom fuziju UniCredita i HVB-a

VARŠAVA, 1. veljače 2006. (Hina/APA) - Poljska vlada namjerava osporitidio pozitivne ocjene Europske komisije o spajanju talijanske bankeUniCredito i njemačkog HVB-a koji se tiče spajanja poljske banke Pekaou vlasništvu talijanske grupe i banke BPH u vlasništvu HVB-a,izvijestili su poljski listovi, ne navodeći izvore te informacije.
VARŠAVA, 1. veljače 2006. (Hina/APA) - Poljska vlada namjerava osporiti dio pozitivne ocjene Europske komisije o spajanju talijanske banke UniCredito i njemačkog HVB-a koji se tiče spajanja poljske banke Pekao u vlasništvu talijanske grupe i banke BPH u vlasništvu HVB-a, izvijestili su poljski listovi, ne navodeći izvore te informacije.

Glavni argument poljske vlade bit će odredba iz ugovora o privatizaciji poljske banke Pekao iz 1999. kojim se UniCredito obvezao da neće preuzimati druge banke u Poljskoj, pišu listovi "Gazeta Wyborcza" i "Rzeczpospolita".

Kako bi prikupilo dodatni argumentacijski materijal, poljsko je ministarstvo financija odaslalo upite upravnim odborima najvećih poljskih banaka kako bi doznalo njihove prognoze o mogućim posljedicama spajanja BPH i Pekao.

Pravnici smatraju da izgledi poljske vlade da dobije spor pred europskim sudom nisu baš veliki. Poljska nije izvijestila Europsku komisiju o aktualnim prigovorima prije donošenja ocjene o fuziji UniCredita i HVB-a, podsjetila je švedska stručnjakinja za europske zakone Charlotte Bus.

Pomoćnik poljskog ministra financija Pavel Szalamacha izrazio je pak u razgovoru za jednu tv-postaju čvrsto uvjerenje da će poljska vlada uspjeti uvjeriti Bruxelles da je njezin stav ispravan. Komisija nije prije donošenja ocjene stekla uvid u ugovor o privatizaciji poljske banke Pekao, naglasio je Szalamacha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙