FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za raspodjelu novca iz fonda za razvoj elektroničkih medija

ZAGREB, 1. veljače 2006. (Hina) - Vijeće za elektroničke medije nadanašnjoj je sjednici odlučilo raspisati drugi javni natječaj zaraspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnostielektroničkih medija.
ZAGREB, 1. veljače 2006. (Hina) - Vijeće za elektroničke medije na današnjoj je sjednici odlučilo raspisati drugi javni natječaj za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Fond trenutno raspolaže sa 6,6 milijuna kuna, a predstavnici Vijeća očekuju da bi taj iznos do završetka natječajnog postupka mogao porasti na iznos između 10 i 14 milijuna kuna.

Na prvi natječaj za raspodjelu sredstava Fonda javilo se 17 lokalnih televizijskih i 93 radijske postaje, kojima je podijeljeno oko 17,9 milijuna kuna.

Od tog iznosa nešto manje od 16 milijuna kuna uplatila je HRT od RTV pristojbe, dok je preostali dio dodijelilo Vijeće za elektroničke medije.

Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija osnovan je Zakonom o elektroničkim medijima koji je stupio na snagu 1. rujna 2003.

Vijeće je danas otvorilo i jednu ponudu za obavljanje djelatnosti televizije za varaždinsko i međimursko područje te po jednu ponudu za dodjelu novih koncesija za gradove Bakar i Omiš.

Na natječaj za obnovu televizijske koncesije javila se Varaždinska televizija, dok se na natječaj za dodjelu radijske koncesije za područje Omiša javila tvrtka "MIARO" iz Zagreba, a za područje Bakra tvrtka "MEGAERP" iz Rijeke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙