FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 1. veljače

ZAGREB, 1. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 1. veljače.
ZAGREB, 1. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 1. veljače.

ZAGREB - Sjednica Hrvatskoga sabora. U nastavku 18. sjednice zastupnici će završiti raspravu o Vladinu prijedlogu izmjena Zakona o izboru članova predstavničkih tijela lokalne i područne samouprave započetu prošli tjedan. Kako bi spriječila manipulaciju unaprijed potpisanim vijećničkim ostavkama, Vlada predlaže da se takve ostavke moraju urudžbirati najkasnije 24 sata prije početka sjednice predstavničkoga tijela, a urudžbiranu ostavku vijećnik bi mogao povući do same sjednice. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Velika vijećnica, Trg sv. Marka 6)

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader susrest će se s predstavnicima sindikalnih središnjica. Nakon sastanka moguće su izjave za medije. (11 sati, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Pregovori o zatočenim i nestalim osobama između Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za zatočene i nestale i Komisije Vijeća ministara Srbije i Crne Gore. Riječ je o dvodnevnom sastanku koji se održava na poziv Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za zatočene i nestale, a otvorit će ga potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. (12 sati, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Predstavljanje Zaklade "Za istinu o Domovinskom ratu". Svrha Zaklade je potpora aktivnostima koje doprinose čuvanju i širenju istine o Domovinskom ratu, potpora kvalitetnoj pravnoj obrani generala Ante Gotovine i ostalih hrvatskih optuženika pred Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu te potpora znanstvenim istraživanjima o Domovinskom ratu kao legitimnom otporu agresiji na Republiku Hrvatsku i potpora školovanju djece hrvatskih branitelja Domovinskoga rata. (16 sati, hotel "Westin", dvorana Panorama, Kršnjavoga 1)

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin potpisat će izjavu o darovanju konjičke i jahačke opreme Zajednici županijskih zajednica udruga HVIDRA-e RH za potrebe organizacije terapijskoga jahanja za hrvatske ratne vojne invalide Domovinskoga rata. Potpisivanju će prisustvovati i predsjednik Zajednice županijskih udruga HVIDRA-e RH Josip Đakić. (13,30 sati, Ministarstvo unutarnjih poslova, Kabinet ministra, Vukovarska 33)

ZAGREB - Konferencija za novinare Transparency Internationala Hrvatska (TIH) na kojoj će biti predstavljeni glavni nalazi iz Globalnoga korupcijskog izvješća Transparency Internationala za ovu godinu . U izvješću je posebnom obrađen utjecaj korupcije na zdravstvo i izneseni su podatci za 45 zemalja širom svijeta. (11 sati, prostorije TIH-a, Mrazovićeva 9)

ZAGREB - Predstavljanje nove medicinske pretrage probavnoga trakta putem endoskopske kapsule koja se prije svega koristi za analizu promjena sluznice tankoga crijeva, primjerice krvarenja i Crohnove bolesti. Ta se brza i bezbolna pretraga za sada u Hrvatskoj izvodi jedino na Rebru. (11 sati, Klinički bolnički centar Zagreb, Klinika za unutrašnje bolesti, Kišpatićeva 12)

ZAGREB - Konferencija za novinare uoči X. svjetskog dana posvećenog života koji Crkva slavi na Svijećnicu, 2. veljače u organizaciji Hrvatske unije viših redovničkih poglavarica ( HUVRP) i Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara (HKVRP). Na konferenciji će biti riječi o redovništvu i ekološkoj svijesti. (11 sati, Prilaz Gjure Deželića 75, dvorišna zgrada)

ZAGREB - Sjednica Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara pod predsjedanjem ministra kulture Bože Biškupića. Na sjednici će se razgovarati o prijedlogu programu i prijedlogu financijskoga plana 57. dubrovačkih ljetnih igara. (13 sati, Ministarstvo kulture, Runjaninova 2)

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙