FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australian Open: Mauresmo će proslaviti pobjedu uz bocu vina staru 69 godina

MELBOURNE, 28. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Francuska tenisačicaAmelie Mauresmo osvojila prvi grand slam sezone Australian Open. Ufinalu je bila bolja od Belgijanke Justine Henin-Hardenne, koja je privodstvu Francuskinje 6-1, 2-0 predala meč zbog bolova u želucu.
MELBOURNE, 28. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Francuska tenisačica Amelie Mauresmo osvojila prvi grand slam sezone Australian Open. U finalu je bila bolja od Belgijanke Justine Henin-Hardenne, koja je pri vodstvu Francuskinje 6-1, 2-0 predala meč zbog bolova u želucu.

Ovo je prvi grand slam naslov za Mauresmo, koja je prije sedam godina u finalu Australian Opena poražena od Martine Hingis.

"Ovo je predivan osjećaj, trenutno sam najponosnija žena na svijetu. Sada mogu reći da sam postigla sve u karijeri, osvojila sam Fed Cup, bila sam prva igračica svijeta, a napokon je došao i grand slam naslov", izjavila je Mauresmo nakon meča, koji je trajao samo 52 minute.

Mauresmo je ove godine na Australian Openu imala i dosta sreće. Na putu do naslova tri je meča dobila nakon što su njene protivnice predale susret zbog ozljeda. U trećem kolu meč joj je predala Nizozemka Michaella Krajicek, u polufinalu se zbog ozljede gležnja predala Kim Clijsters, a u finalu je predaju objavila i Justine Henin-Hardenne.

Francuska igračica, koja je poznata kao odlična poznavateljica vina, istaknula je da će pobjedu proslaviti uz bocu vina koja je stara čak 69 godina. Radi se o kultnom vinu Chateau d'Yquem Sauternes iz 1937. godine.

Justine Henin-Hardenne je istaknula kako nije bila u stanju završiti meč, jer su bolovi bili prejaki. Razlog želučanih problema su tablete koje je Justine Henin-Hardenne uzela kako bi ublažila bolove u ramenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙