FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajina: dva nova žarišta ptičje gripe na Krimu

KIJEV, 31. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Dva nova žarišta ptičje gripeotkrivena su na poluotoku Krimu (jug Ukrajine), već pogođenomepidemijom u prosincu, objavile su u utorak lokalne vlasti.
KIJEV, 31. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Dva nova žarišta ptičje gripe otkrivena su na poluotoku Krimu (jug Ukrajine), već pogođenom epidemijom u prosincu, objavile su u utorak lokalne vlasti.

Oko 140 divljih ptica čija su tijela otkrivena u gradu Alušta na jugu Krima, uginulo je od ptičje gripe, objavile su lokalne vlasti a prenijela agencija Interfax.

Osim toga, virus ptičje gripe potvrđen je i u mrtvih purana u selu Svetočnoje, na jugoistoku otoka, objavilo je ministarstvo za krizna stanja.

Vlasti nisu precizirale je li smrt ptica nastupila zbog virusa H5N1, koji je potencijalno smrtonosan za ljude, ali su provele medicinske preglede u tom selu.

Virus H5N1 bio je prvi put potvrđen na Krimu u prosincu 2005., na sjeveroistoku otoka, na staništu divljih ptica selica, nakon čega su vlasti dale poklati desetke tisuća komada peradi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙