FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska - Rusija 29:30

BERN/ZAGREB, 29. siječnja 2006. (Hina) - U susretu posljednjeg, trećegkola D skupine Europskog rukometnog prvenstva u Švicarskoj,reprezentacija Hrvatske je izgubila od Rusije 29:30 (12:17).
BERN/ZAGREB, 29. siječnja 2006. (Hina) - U susretu posljednjeg, trećeg kola D skupine Europskog rukometnog prvenstva u Švicarskoj, reprezentacija Hrvatske je izgubila od Rusije 29:30 (12:17).

HRVATSKA: Losert, Šola, Sulić 4, Balić 9, Lacković 2 (2), Čupić, Vori 2, Dominiković 1, Horvat 4, Goluža 3 (3), Šprem 1, Špoljarić, Metličić 2, Buntić 1

RUSIJA: Kostigov, Levšin, Kokšarov 7 (5), Krivošljikov 4, Peskov 3, Ivanov 2, Čipurin 3, Rastvorcev 10, Dibirov, Kamanin 1, Jevdokimov, Filipov, Jegorov, Frolov

SUCI: Lemme i Ullrich (Njemačka)

SEDMERCI: Hrvatska 8 (5), Rusija 6 (5)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Rusija 12 minuta

Nakon što su u prva dva kola pobijedili Portugal i Norvešku i tako osigurali plasman u drugi krug, hrvatski rukometaši su u dvoboju za prvo mjesto u skupini izgubili od Rusije 29:30. Hrvatska je imala posljednji napad na utakmici i priliku izboriti remi, no udarac Petra Metličića je završio preko vratiju. Hrvatska je tako prvi dio natjecanja završila na drugom mjestu i u drugi krug će prenijeti dva boda, dok će Rusi natjecanje nastaviti sa četiri boda.

Bila je to uvjerljivo najslabija hrvatska predstava u Švicarskoj, posebice u prvom poluvremenu. Dva promašena sedmerca, tek dvije obrane vratara, niz tehničkih pogrešaka, indisponirani Petar Metličić i Blaženko Lacković, te niti jedan pogodak s krilnih pozicija, dovoljno oslikavaju igru olimpijskih pobjednika i svjetskih doprvaka u prvom poluvremenu. Hrvatski izbornik Lino Červar pokušao je obranom 3-2-1, pa 5+1 sa Špremom naprijed, a potom i Vorijem, no bez učinka. Stoga niti ne čudi što su Rusi prvi dio završili s pet pogodaka prednosti (17:12).

Na otvaranju drugog dijela hrvatski igrači su priprijetili smanjivši zaostatak na minus tri (16:19), no Rusi predvođeni nezadrživim Rastvorcevom (ukupno 10 pogodaka), serijom 5:0 bježe na plus osam (24:16). Tada se činilo da je pitanje pobjednika razriješeno, međutim hrvatski igrači su uzvratili serijom 4:0. Šola je počeo braniti i ludoj završni hrvatska je imala priliku i dostići veliki zaostatak. No, dvije minute prije kraja Šprem promašuje čistu kontru na minus dva (28:30), a potom Metličić pri rezultatu 29:30 u zadnjem napadu puca preko gola nakon čega su Rusi započeli veliko slavlje.

Hrvatska će u drugom krugu igrati protiv Islanda, Danske i Srbije i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙