FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 27. siječnja

ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za petak, 27. siječnja.
ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 27. siječnja.

ZAGREB - Konferencija za novinare Vincenta Degerta, šefa Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj, na temu "Zapadni Balkan na putu prema EU-u"(Masarykova 1, 15.30 sati).

ZAGREB - Predsjednika Socijalističke skupine u Europskom parlamentu Martina Schultza, koji boravi u posjetu Hrvatskoj, primit će premijer Ivo Sanader (Vlada RH, Trg Sv. Marka 2, 9.30 sati) i predsjednik države Stjepan Mesić (Ured predsjednika, Pantovčak 241, 11.10 sati).

ZAGREB - Državna tajnica za europske integracije u MVPEI-u Marija Pejčinović Burić i Christos Makridis, šef Odjela za politička, gospodarska i trgovinska pitanja, tisak i informiranje Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj, održat će brifing za novinare o pretpristupnom programu ISPA (Instrument for Structural Policies for Pre-accession) (MVPEI, Trg N. Š. Zrinskog 7-8, 12.00 sati). Brifing se organizira povodom potpisivanja Memoranduma o financiranju ISPA projekata u Vinkovcima 30. siječnja.

BRUXELLES - Zajednička konferencija za novinare europskoga povjerenika za proširenje Ollija Rehna i Marttija Ahtisaarija, posebnoga izaslanika Ujedinjenih naroda za pregovore o budućem statusu Kosova, o Zapadnom Balkanu.

SYDNEY - Prvo saslušanje Dragana Vasiljkovića, poznatijega kao Kapetan Dragan, koji je 20. siječnja uhićen u Australiji na temelju međunarodne tjeralice koju je za njim izdala Hrvatska, a zbog ratnih zločina.

ATENA - Devet zemalja članica SEECP-a trebalo bi potpisati sporazum o proširenju željezničke mreže na europskom jugoistoku.

DAVOS - Godišnji sastanak Svjetskog gospodarskog foruma (do 29.01.).

DEN HAAG - Nastavak suđenja bivšem čelniku pobunjenih Srba u Hrvatskoj Milanu Martiću optuženom za ratne zločine nad hrvatskim civilima na okupiranim područjima 1991.-95., zločine u BiH 1994. i raketiranje Zagreba u svibnju 1995.

NEW YORK - Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, na inicijativu UN-a.

SALZBURG - Počinje trodnevna međunarodna konferencija pod nazivom "Zvuk Europe - varijacije, mašta: buduće upravljanje Europom", koju je Austrija organizirala povodom 250. obljetnice rođenja Wolfganga Amadeusa Mozarta. Uz domaćine, austrijskog kancelara Wolfganga Schuessela, predsjednika Heinza Fischera i ministricu vanjskih poslova Ursulu Plassnik, na konferenciji će sudjelovati i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Domagoj Janković

Večer: Duška Gerić Koren

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙