FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UniCredito razmišlja o akvizicijama u Njemačkoj

MUENCHEN, 26. siječnja 2006. (Hina/Dpa) - Talijanska banka UniCreditorazmišlja o novim akvizicijama u Njemačkoj, kazao je u četvrtakizvršni direktor banke Alessandro Profumo.
MUENCHEN, 26. siječnja 2006. (Hina/Dpa) - Talijanska banka UniCredito razmišlja o novim akvizicijama u Njemačkoj, kazao je u četvrtak izvršni direktor banke Alessandro Profumo.

On je također kritizirao poljske vlasti za zaštitu tržišne utakmice koje blokiraju spajanje dviju poljskih podružnica UniCredita, BPH i Bank Pekao.

"Europska komisija nedvosmisleno je odlučila u našu korist po pitanju kartelskog udruživanja", kazao je Profumo za novine Sueddeutsche Zeitung.

Rekao je da se klauzula o zaštiti tržišne utakmice u ugovoru o akviziciji Bank Pekao ne može primjeniti te da je protivna europskim propisima. Dodao je da ne očekuje da će UniCredito morati prodati bilo koju od svojih poljskih banaka.

UniCredito je već preuzeo HypoVereinsbank kako bi održao uporište u južnoj Njemačkoj i regiji oko Hamburga u sjevernoj Njemačkoj, te je napravio ponudu za banku u glavnom gradu Berliner Bank. "Tamo gdje još imamo nizak udjel na tržištu, želimo nastaviti rasti", kazao je Profumo za njemački list.

Odbacio je špekulacije da bi UniCredito mogao umjesto toga prodati svoje poslove u Njemačkoj i koncentrirati se na operacije HVB-a u istočnoj Europi. "Ta špekulacija nema smisla", rekao je. Njemačka je "ključno tržište" za cijelu UniCredito grupu. "Želimo rasti. Svi smo u istoj situaciji i svi smo vezali svoju reputaciju za uspjeh ove transakcije preuzimanja".

Čelnik HVB odjela Wolfgang Sprissler kazao je da je njemačka banka izgubila dio klijenata u nedavnoj zbrci tijekom preuzimanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙