FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 25. siječnja

ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 25. siječnja 2006.
ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 25. siječnja 2006.

ZAGREB - Hrvatski sabor počinje 18., prvu ovogodišnju sjednicu. Na dnevnom redu je Plan usklađivanja hrvatskoga zakonodavstva s pravnom stečevinom EU za 2006., te komunikacijska strategija za informiranje hrvatske javnosti o Uniji i pripremama za članstvo. Na dnevnom redu također je 59 zakona, među kojima i godišnje izvješće o spremnosti obrambenog sustava i ukupnom stanju u oružanim snagama i strategija reforme pravosudnog sustava. Zastupnici će raspraviti i zakone koji operacionaliziraju zdravstvenu reformu, te zakone vezane za socijalnu politiku i zapošljavanje. Sjednica će početi 'aktualnim prijepodnevom' na kojem će 38 zastupnica i zastupnika propitivati članove Vlade. (Hrvatski sabor, Velika vijećnica, u 9,30 sati).

DONJA STUBICA - Predsjednik RH Stjepan Mesić posjetit će Donju Stubicu, gdje će se susresti sa županicom Krapinsko-zagorske županije Vlastom Hubicki i gradonačelnikom Donje Stubice Jurjem Srebačićem (Donja Stubica, Trg Matije Gupca 20/II, u 11 sati). Poslije će obići Centar za rehabilitaciju - Varaždin, podružnica Pustodol (Pustodol 29G, u 12 sati), a potom će biti na svečanosti otvaranja hotela Terme Jezerčica (Toplička 80, u 12,30 sati). Nakon završetka predviđene su izjave za medije.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisat će sporazum o sufinanciranju investicija u osnovnoškolskim ustanovama na području Grada Zagreba, (zgrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Trg hrvatskih velikana 6 , u 10 sati). Nakon potpisivanja sporazuma predviđene su izjave za novinare.

ZAGREB - Konferencija za tisak Koncertne direkcije Zagreb u prigodi gostovanja Bečke državne opere i Bečke filharmonije na kojoj će biti predstavljen projekt "Koncerti stoljeća", (Opatička 18, Preporodna dvorana palače narodnoga doma, u 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Vesne Ivanović "Hrvati u bosanskohercegovačkom društvu - Ljudi, krajolici, vremena". O knjizi će govoriti Franjo Topić, Marko Oršolić, Ivan Zvonimir Čičak, Drago Roksandić i autorica, (Masarykova 28, Školska knjiga, u 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige francuskoga jezikoslovca Claudea Hagegea "Zaustaviti izumiranje jezika". O knjizi u kojoj "na temelju kriterija jezične svijesti govornika je i hrvatski samostalan jezik" govorit će Dunja Brozović, Adalbert Rebić i Hrvoja Heffar, (Preradovićeva 5, Medijateka Francuskoga instituta 18 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu gostovanja Teatra metastasio iz talijanskoga grada Prata s predstavom redatelja Paola Magellia "Životinje u magli", na kojoj će nazočiti i redatelj, (Teslina 7 Zagrebačko kazalište mladih, u 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Luke Paljetka "Sastavljanje Orfeja - studije, drame, pjesme, ogledi". O knjizi će govoriti Ana Lederer, Tonko Maroević, autori i urednica Nives Matijašević, (Trg maršala Tita 4, Hrvatsko narodno kazalište, u 13 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige književnika Predraga Raosa "Vertikala", (Preradovićeva 5, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, u 13 sati).

Dežurni urednici na Desku:

ujutro: Neven Leskovar

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙