FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 24. siječnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 24. siječnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB - Mlade su Mađarice najnasilnije djevojke na svijetu, dok su najmirnije Finkinje, pokazalo je istraživanje škotskog sveučilišta u Edinburghu provedeno među mladima u dobi od 11 do 15 godina iz 35 razvijenih zemalja, objavio je u ponedjeljak časopis Američke pedijatrijske akademije. Prosječna stopa ženskog nasilništva među ispitanim zemljama iznosi 23 posto. Mađarice su najnasilnije pa se tako čak 32,1 posto njih tijekom prošle godine barem jednom fizički obračunalo, za njima slijede Estonke s 31,6 posto, dok su na trećem mjestu Litvanke. Na sredini ljestvice, na 14. mjestu, našle su se Slovenke. Hrvatice su na 29. mjestu s 18,3 posto, dok su najmirnije Finkinje s 13,3 posto.

MADRID - Je li Jose Luis Rodriguez Zapatero prekršio zakon o zabrani pušenja kojeg je izglasala njegova vlada dok je pušio na radnom mjestu u subotu tijekom maratonskih pregovora - pitali su u ponedjeljak predstavnici Kluba španjolskih pušača. "Klub pušača za toleranciju traži od vlade da objasni kako Zapatero može pušiti na radnom mjestu, dok ostali Španjolci moraju izaći na ulicu da bi zapalili cigaretu", pita udruženje koje se zalaže za obostrano poštivanje pušača i nepušača. Autori se pozivaju na članak kojeg je u ponedjeljak objavio dnevni list La Vanguardia, prema kojem su Zapatero i katalonski čelnik Artur Mas obilno pušili u subotu u Palači Maoncola tijekom šestosatnih pregovora o proširenju autonomije Katalonije. Klub zahtijeva da se Zapatero izjasni zašto za njega ne vrijede pravila njegove vlastite vlade.

KOPENHAGEN - Jedna Amerikanka korejskog porijekla smještena je u dansku psihijatrijsku bolnicu nakon što je na visini od 10.000 metara pokušala otvoriti vrata zrakoplova, doznaje se u ponedjeljak od sudskog izvora. Taj incident se zbio u nedjelju navečer u zrakoplovu kompanije Scandinavian Airlines na letu između Zuericha i Kopenhagena. Putnica je iz nepoznatih razloga pokušala tijekom leta otvoriti vrata zrakoplova. Uzvici putnika i znak uzbune koji se upalio kod pilota upozorili su posadu koja je svladala 39-godišnju putnicu i vratila na njezino mjesto. Po dolasku u Kopenhagen je hospitalizirana. Pilot je rekao da na toj visini nije moguće otvoriti vrata zbog jakog pritiska u kabini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙