FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska za utorak, 24. siječnja 2006.

ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijihdogađaja za utorak, 24. siječnja 2006.
ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja za utorak, 24. siječnja 2006.

ZAGREB - Prije prve ovogodišnje sjednice Hrvatskog sabora, najavljene za 25. siječnja, sjednice će održati više saborskih odbora:

- Odbor za prostorno uređenje i zaštitu okoliša (11 sati),

- Odbor za informiranje, informatizaciju i medije (12 sati),

- Odbor za zakonodavstvo ((12 sati),

- Odbor za financije i državni proračun (14 sati) ,

- Odbor za turizam (14 sati),

- Odbor za ravnopravnost spolova (14 sati),

- Odbor za rad, socijalnu politiku i zdravstvo (15 sati),

- Odbor za pravosuđe (15 sati),

- Odbor za useljeništvo (14 sati),

- Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost (16 sati),

- Mandatno-imunitetno povjerenstvo (16 sati).

ZAGREB - Na tiskovnoj konferenciji Kluba zastupnika HSS-a Božidar Pankratić i Željko Pecek govorit će o aktivnostima Kluba i Prijedlogu zakona o poljoprivrednoj komori, (Hrvatski sabor, dvorana Josipa Jelačića 10,30).

ZAGREB - Glavna planska konferencija, koja prethodi međunarodnoj vojnoj vježbi "Combinid Endeavor". Vojna vježba će se održati u Baumholderu u Njemačkoj, a obuhvaća planiranje, ispitivanje i dokumentiranje interoperabilnosti strateških i taktičkih komunikacijsko-informacijskih sustava između NATO-a i zemalja Partnerstva za mir. Na glavnoj planskoj konferenciji u Zagrebu sudjeluje oko 250 osoba iz 42 zemlje NATO-a i Partnerstva za mir, (Hotel Westin, 8 sati, a izjave i zajedničko fotografiranje u 9,30 sati).

ZAGREB - Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader sastat će se na redovitom tromjesečnom radnom sastanku s predstavnicima sindikalnih središnjica, (Vlada RH, Trg Svetoga Marka 2 10,30). Izjave su najavljene nakon završetka sastanka.

RIJEKA - Tiskovna konferencija u povodu otvaranja izložbe o posebnim segregacijskim školama za židovsku djecu, što su ih talijanske fašističke vlasti osnivale na području Rijeke i Kvarnerskoga otočja. Izložba nazvana "Prekinuto školovanje" bit će postavljena u Židovskoj zajednici u Trstu, a dokumentacija potječe uglavnom i riječkoga Državnog arhiva, a dvojezični katalog izložbe uredili su Petar Strčić, Sanja Dukić i Andrea Roknić. Na tiskovnoj konferenciji u Rijeci osim autora kataloga govorit će i predsjednik Židovske zajednice u Trstu Andrea Mariani i koordinatorica projekta Tulia Catalani, (Dražavni arhiv u Rijeci, Parka Nikole Hosta 2, 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Josipa Balabanića "Ljudevit Farkaš Vukotinović". Knjigu će predstaviti akademici Dubravko Jelčić i Ivan Gušić, prof. Ivan Šugar i predsjednik Uprave Školaske knjige Ante Žužul, (Velika dvorana Školske knjige, Masarykova 28, u 12 sati).

ZAGREB - Svečano otvaranje 46. teološko-pastoralnoga tjedna (24. do 26. siječnja) na kojem će se uz ino govoriti o odnosima teologije i znanosti, filozofije prema Bogu, stvaranja i evolucije, bioetičkim izazovima, političkoj misli danas i kulturi alternativnoga kao izazova pastoralu. Tjedan će otvoriti dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu Tomislav Zdenko Tenšek, (Međubiskupijsko dječačko sjemenište na Šalati, Voćarska cesta 106, u 8,45 sati).

Dežurni urednici na Desku:

ujutro: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙