FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stolni tenis - U utorak započinje "Zagreb Open"

ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - "Sve je spremno za početak desetogizdanja Međunarodnog prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu "LiebhherrZagreb Open 2006" iz ITTF Pro Tour serije, što u utorak započinjekvalifikacijama. Na Zagreb Openu nastupit će čak 447 natjecatelja iz46 zemalja, što je apsolutni rekord na svim turnirima izuzev svjetskihprvenstava," istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora DavorinTepeš na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči starta turnira.
ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - "Sve je spremno za početak desetog izdanja Međunarodnog prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu "Liebhherr Zagreb Open 2006" iz ITTF Pro Tour serije, što u utorak započinje kvalifikacijama. Na Zagreb Openu nastupit će čak 447 natjecatelja iz 46 zemalja, što je apsolutni rekord na svim turnirima izuzev svjetskih prvenstava," istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora Davorin Tepeš na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči starta turnira.

Na turniru će se okupiti stolnoteniska elita, a listu sudionika u muškoj konkurenciji predvode Nijemac Timo Boll, Bjelorus Vladimir Samsonov i Kinez Wang Hao, a kod djevojaka tri najbolje igračice sa svjetske liste Kineskinje Yining Zhang i Yue Guo i Li Jia Wei iz Singapura. Koliko će turnir biti jak svjedoči i podatak da će u Zagrebu nastupiti 15 stolnotenisača i 10 stolnotenisačica iz prvih 20 sa svjetske liste a u Zagrebu će nastupiti i olimpijski pobjednici Koreanac Ryu Seung Min i Kineskinja Yining Zhang.

"To je praktički svjetsko prvenstvo u malom. Nagradni fond turnira je 100.000 dolara, pobjedniku pripada 17.000 dolara, a pobjednici 11.400 dolara," dodao je predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Ivo Goran Munivrana.

Jedini problem turniru predstavlja činjenica što se u Domu sportova održava i ATP teniski turnir. U trenucima dok će se u "dvojci" igrati finala, u "Ledenoj" će biti kvalifikacije za glavni turnir.

"Vrlo je nezgodno što se ovako dvije velike priredbe preklapaju, to nam je otežalo organizaciju, no uspjeli smo riješiti sve probleme," dodao je Munivrana.

Na turniru će nastupiti i 20 hrvatski stolnotenisač i 19 stolnotenisačica. Najviše nade polaže se, naravno u Tamaru Boroš i Zorana Primorca, a uz njih mjesto u glavnom dijelu ždrijeba imaju i Cornelia Vaida, te Tan Ruiwu. Ostali će morati u kvalifikacije.

"Konkurencija je strašna. Dovoljno govori što u Zagreb dolaze prve tri igračice sa svjetske liste," kazala je Tamara Boroš, sedma igračica sa svjetske ljestvice i četvrta nositeljica turnira.

Premda posljednjih godina nije blistao na zagrebačkom turniru, prvi hrvatski reket, Zoran Primorac vjeruje kako bi ove godine mogao upisati zapažen rezultat.

"U Zagrebu nastupam već godinama, nadam se da ću ove godine napokon ostvariti dobar rezultat. Forma mi je dobra, odmorio sam se i spreman sam. Zagreb Open je prilika i da se i naši mlađi igrači okušaju u jakoj konkurenciji," dodao je Primorac.

Prva dva dana turnira (24. i 25. siječnja) na rasporedu su kvalifikacije, glavni dio turnira starta u četvrtak 26. siječnja, a finalne borbe su na rasporedu u subotu. Ulaznice za turnir će se prodavati po cijeni od 20 kuna. Mečevi će se igrati u dvoranama II i III u kojima je postavljeno 16 stolova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙