FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opus Dei želi zabraniti prikazivanje "Da Vincijeva koda" maloljetnicima

RIM, 19. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Opus Dei, koji smatra da jeocrnjen "Da Vincijevim kodom", želi da film snimljen prema bestseleruDana Browna bude zabranjen za maloljetnike kako bi ih se poštedjelonegativnog utjecaja "manipuliranja poviješću".
RIM, 19. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Opus Dei, koji smatra da je ocrnjen "Da Vincijevim kodom", želi da film snimljen prema bestseleru Dana Browna bude zabranjen za maloljetnike kako bi ih se poštedjelo negativnog utjecaja "manipuliranja poviješću".

"Vrijedilo bi truda upitati se ne bi li taj film trebao biti zabranjen za maloljetne osobe", izjavio je glasnogovornik vjerske organizacije, jer dok "odrasla osoba može razlikovati stvarnost od fikcije", "dijete ne posjeduje kritičnost spram manipuliranja povijesti".

Na upit katoličke agencije Zenit, Marc Carrogio, zadužen za odnose s međunarodnim medijima, upozorio je na "prikriveno nasilje" filma snimljena s glumcima Tomom Hanksom i Audrey Tautou koji će se početi prikazivati sljedećeg svibnja u američkim kinima.

"Kao što štitimo djecu od eksplicitnih prizora seksa ili nasilja, ne bismo li ih trebali zaštiti od nasilja izražena na suptilniji način, a time i podmukliji", upitao se on.

Carrogio je kazao da Opus Dei neće pokrenuti sudski postupak protiv filma da mu ne bi pravio "reklamu".

"Jedini odgovor koji će doći od Opus Deija bit će mirovna izjava", naglasio je on.

Izrazio je zadovoljstvo "neizravnom reklamom" koju je knjiga Dana Browna priskrbila organizaciji Opus Dei otkrivajući da je "zadnjih mjeseci samo u SAD-u više od milijun osoba konzultiralo njihovu web stranicu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙