FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 15. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30sati.
ZAGREB, 15. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

OSIJEK - Televizija Slavonije i Baranje predat će snimku priloga s konferencije za novinare osječkog gradonačelnika Anta Đapića, emitiranu 25. studenoga u "Temi dana", a na kojoj je Đapić imenovao navodne svjedoke u postupcima protiv ratnih zločina, izvijestio je danas ravnatelj te televizije Damir Junušić. Dodao je kako je zahtjev Televizija Slavonije i Baranje dobila 12. siječnja, a rok istječe u utorak, do kada će istražnome sucu Županijskog suda u Osijeku Mariju Kovaču po nalogu Općinskoga državnog odvjetništva predati snimku te emisije u kojoj je prilog s konferencije za novinare gradonačelnika Đapića. "Kako bi javnost dobila točan uvid o čemu je zapravo riječ sutra će u "Temi dana" Televizije Slavonije i Baranje gostovati gradonačelnik Anto Đapić i odvjetnik Dražen Matijević, poznati stručnjak za kazneno pravo i donedavni član Državnoga sudbenog vijeća", izjavio je Junušić za Hinu.

SPLIT - Tijela trojice planinara, koji su poginuli pri padu u provaliju dok su pokušavali osvojiti 1750 metara visok vrh Sveto brdo na Velebitu, spuštena su u Starigrad kod Zadra, doznaje se od pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinka Prizmića. S mjesta na kojemu su pronađeni, poginuli planinari izvučeni su uz pomoć helikoptera Hrvatske vojske. Jutros su na Velebitu pronađena mrtva dvojica planinara iz Solina i Splita - Zoran Skračić i Ivo Milun, a jučer Miro Duplančić.

ZAGREB - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti priopćilo je danas da nema nikakvih pravnih mogućnosti odgoditi deložaciju obitelji Ivandić iz Zadra, jer je stan u kojemu se nalazi u vlasništvu i isključivoj nadležnosti Ministarstva obrane. Ministarstvo branitelja napominje i da u ovom trenutku ne postoje nikakve pravne osnove temeljem kojih bi stambeno zbrinulo obitelj Ivandić. No, napominje da je ministrica Kosor 9. siječnja dopisom zamolila MORH da odgodi deložaciju, s obzirom da se radi o nezaposlenoj udovici hrvatskog branitelja i samohranoj majci troje djece. Kao potpuno neistinite, odbacilo je sve optužbe obitelji Ivandić kako su ih izvrijeđali njegovi djelatnici. Deložacija obitelji umrlog hrvatskog branitelja Ermana Ivandića najavljena je za 17. siječnja.

ZAGREB - Zagrebačka policija još nije otkrila tko je u subotnjoj noći oko 4,30 sati pred "narodnjačkim" klubom "Ludnicom" posegnuo za oružjem i teško ranio dvije osobe ni motive tog oružanog izgreda. Mediji neslužbeno navode da se oružani sukob ispred "Ludnice" dogodio, navodno, zbog obračuna "narkomiljea", a spominju i mogućnost da je pucnjava počela jer jednom od ranjenih nije dopušten ulazak u lokal. Također pišu da su u sukobu ranjeni Boris Čakić (37) iz Zadra i Hamdija Kahrić Hampi (54), s kojim je navodno u društvu bio Kolja Gembačev, unuk Josipa Manolića. Policija je potvrdila tek da je u sukobu sudjelovalo više nepoznatih osoba i da je nakon izgreda više njih odvedeno na obavijesni razgovor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙