FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 9,30 sati

ZAGREB, 14. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 14. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

ZAGREB - Hrvatska u nedjelju slavi 14. obljetnicu međunarodnog priznanja. Prije 14 godina, 15. siječnja 1992., u jeku žestokog rata, kad je gotovo trećina Hrvatske bila pod okupacijom jugoslavenske vojske i srpskih paravojnih postrojba, Republiku Hrvatsku međunarodno je priznalo 12 tadašnjih članica Europske unije. Priznanju zemalja Europske unije isti su se dan pridružile i Austrija, Bugarska, Kanada, Madžarska, Malta, Poljska i Švicarska. No povijest je zabilježila da je Hrvatsku i prije toga nadnevka prvi priznao Island. Učinio je to 19. prosinca 1991., a isti dan takvu je odluku objavila i Njemačka, ali je odlučila da će njezino priznanje stupiti na snagu 15. siječnja 1992. zajedno s oostalim članicama EU-a. Posebno važno priznanje dogodilo se pak 13. siječnja 1992., kad je Republiku Hrvatsku, prije no što su to učinile zemlje EU-a, priznala Sveta Stolica.

ZAGREB - Na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do čvora Delnice, zbog olujnih udara vjetra, i jutros vrijedi zabrana prometa za teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama, javio je HAK. Na dionici autoceste A1 Zagreb-Split, od tunela Sv. Rok do tunela Čelinka, zbog jakog vjetra, brzina vožnje ograničena je na 60 km/h. Na graničnim prijelazima nema čekanja. Trajekti plove redovito.

ZAGERB - U nizinama unutrašnjosti magla i niski oblaci, tek ponegdje uz slab zrnat snijeg, a sredinom dana i poslijepodne moguća su kraća sunčana razdoblja. Na Jadranu i u višem gorju pretežno sunčano. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena, a podno Velebita mjestimice jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka od -3 do 1, a na Jadranu uglavnom od 8 do 12 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙