FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski umjetnici gosti na godišnjoj izložbi u Grazu

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - U organizaciji štajerske Udrugelikovnih umjetnika, devet hrvatskih umjetnika gostuje u Grazu naizložbi "Format", u sklopu koje su danas razgovarali s austrijskimkolegama.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - U organizaciji štajerske Udruge likovnih umjetnika, devet hrvatskih umjetnika gostuje u Grazu na izložbi "Format", u sklopu koje su danas razgovarali s austrijskim kolegama.

Na toj godišnjoj izložbi štajerske Udruge, otvorenoj sinoć u muzejskom prostoru Kuenstlerhaus, predstavili su se hrvatski umjetnici srednje i mlađe generacije - Jasminka Begić, Matko Vekić, Petra Grozaj, Anto Jurkić, Ivica Blažić, Izabela Šimunović, Bane Milenković, Antonija Balić i Vatroslav Kuliš.

Po riječima Izabele Šimunović, s kolegama iz štajerske Udruge likovnih umjetnika dogovara se daljnja suradnja, za početak organiziranje samostalnih izložaba šest austrijskih umjetnika u Hrvatskoj i obrnuto.

Austrijski kolege danas su im, kao jedinim inozemnih gostima te prestižne štajerske izložbe, pripremili predavanje o umjetnosti u Austriji nakon 1945. godine.

Slike i skulpture, prikazane na izložbi, morale su biti u zadanim dimenzijama 30x30 centimetara.

Gabriele Foissner Weinlaender, predsjednica štajerske Udruge likovnih umjetnika, kaže da se temom "formata" simboliziraju ograničenja koja svaki čovjek ima u društvu, no i način na koji se unutar zadanih okvira može koristiti osobna sloboda.

"Slike su izložene u nizu, bez razmaka, čime se želi pokazati kako se i među različitim stavovima i osobnim vrijednostima može ostvariti mirna koegzistencija", rekla je Foissner-Weinlaender.

Ona smatra da će se ovom izložbom hrvatski umjetnici uspješno predstaviti austrijskoj javnosti, s obzirom na to da se "unatoč zajedničkoj povijesti, umjetnici dviju zemalja nedovoljno poznaju".

Izložba "Format" ostaje otvorena do 29. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙