FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 12. siječnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 12. siječnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin sinoć je najavio da će u policiji "sigurno biti smjena zbog propusta tijekom privođenja" novinara i haškog optuženika Damira Margetića u utorak, jer je, kako smatra, bilo propusta u vođenju akcije. Kirin je to najavio u emisiji "Otvoreno" HTV-a, u kojoj se razgovaralo o tome je li policija prekoračila ovlasti kad je, uz Margetića, uporabom prisile privela i predsjednika zagrebačke Hvidre Ivana Pandžu i člana Antu Jurendića. Kirin je ocijenio da je policija, na temelju naloga istražnog suca, imala pravo ući u prostorije Hvidre, ali da do toga nije trebalo doći. "Do svega ovoga ne bi došlo da je policijski postupak odrađen korektno", kazao je Kirin. Budući da je riječ o udruzi invalida, Kirin smatra da je policija morala pokazati posebnu osjetljivost, te da oni koji su vodili akciju nisu trebali dopustiti da Margetić s prijepornim materijalom završi u prostorijama Hvidre.

ZAGREB - Unatoč sudskoj zabrani, novinar i haški optuženik Domagoj Margetić sinoć je na svojoj internetskoj stranici objavio snimke svjedočenja hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića pred Haškim sudom, kao zaštićenog svjedoka Tužiteljstva u slučaju generala Tihomira Blaškića. Nakon što se audio zapis pojavio na Margetićevoj web-stranici glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun Hini je kazao da policija provjerava na koji način može spriječiti daljnje raspačavanje svjedočenja zaštićenog svjedoka putem interneta. Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, komentirajući pojavu svjedočenja na Margetićevoj internetskoj stranici u emisiji HTV-a "Otvoreno", samo je rekao kako nalog Županijskog suda u Zagrebu policiji nalaže poduzimanje svih potrebnih koraka u cilju sprječavanja svakog pokušaja objavljivanja tog svjedočenja.

ZAGREB - U povodu jednoga od najvećih islamskih blagdana Kurban-bajrama Vijeće bošnjačke nacionalne manjine u Zagrebu priredilo je sinoć prijam u Islamskom centru u Zagrebu. Nazočnima se obratio predsjednik te zajednice Tarik Kulenović, a osim predsjednika Mešihata islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj muftije Ševka Omerbašića na skupu su bili nazočni i predstavnici drugih vjerskih zajednica u Hrvatskoj te predsjednici zajednica nacionalnih manjina i veleposlanici Bosne i Hercegovine, Turske i Irana u Hrvatskoj. Muftija Ševko Omerbašić istaknuo je kako Kurban-bajram svjedoči da su kršćanstvo, islam i judaizam potekli od istoga praoca Abrahama, dodavši kako su dva važna obilježja toga blagdana hodočašće i žrtva. U ime islamske vjerske zajednice u Zagrebu skup je pozdravio Haziz Alili, istaknuvši kako u ovom vremenu treba činiti dobra djela, pokazati solidarnost među muslimanima, ali i među drugima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙