FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 10. siječnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 10. siječnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

TOKIO - Vatrogasci u jednom japanskom gradiću zacrvenjeli su se od srama kada je njihova zabava završila požarom u kojem je teško oštećen vatrogasni dom. Drvena dvokatnica u Shimohetsugiu na jugu Japana teško je oštećena u nedjeljnom požaru, objavio je glasnogovornik vatrogasne službe okruga Oita. Nitko, nasreću, nije ozlijeđen u vatrenoj stihiji koju je izazvala peć na kerozin ili plinska boca korištena za pripremu roštilja. "Zaista je sramotno da se to dogodilo ljudima čiji je posao gašenje požara", dodao je glasnogovornik.

NEW YORK - Osamnaest godina nakon premijere, "Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera postao je u ponedjeljak najdugovječniji mjuzikl na Broadwayu. Sa 7.486 repriza, ta je predstava zauzela prvo mjesto po stažu na kazališnim daskama ispred "Mačaka" na drugom i "Les Miserabiles" na trećem mjestu, objavio je Playbill.com. "Fantom u operi" ujedno je i najisplativiji mjuzikl s ukupno zarađenih 600 milijuna dolara. Nastao na temelju romana Gastona Lerouxa, priča je to o maskiranom liku koji živi u katakombama pariške opere i zaljubljuje se u mladu sopranisticu. Od premijere u New Yorku 26. siječnja 1988., tajnovitu masku nosilo je 11 pjevača, a predstavu je odgledalo gotovo 100 milijuna ljudi u 20 zemalja.

LONDON - Islandska pjevačica Bjork, koja se na dodjeli Oskara 2001. godine pojavila preobučena u labuda, u anketi britanskog časopisa "Homes and Antiques" proglašena je najekscentričnijom slavnom osobom. Ova četrdesetogodišnjakinja koja se prije deset godina u Bangkoku sukobila s jednim novinarem, u anketi je pretekla bivšu boksačku zvijezdu Chrisa Eubanka i bivšeg nogometaša, a sadašnjeg komentatora Davidea Ickea, koji su se našli na drugom i trećem mjestu liste ekscentričnih. "Javnosti je poznata po prilično neuobičajenim postupcima kao što je svađa s novinarima", rekla je Bernie Herlihy, urednica časopisa "Homes and Antiques".

NEW DELHI - Indijske vlasti uskoro će početi s izdavanjem osobnih iskaznica za tigrove u nacionalnim parkovima diljem zemlje kako bi pokušali zaustaviti njihovo izumiranje, objavljeno je u utorak. Fotoaparati koji će "loviti" te velike mačke bit će postavljeni u nacionalnim parkovima, izjavili su stručnjaci iz Instituta za zaštitu divljine. Tigrove će bilježiti laserska kamera, a cilj operacije je do kraja godine utvrditi točan broj tih životinja u državnim rezervatima. Prema službenim podacima, u indijskim nacionalnim parkovima živi između 3.200 i 3.500 tigrova. No, zaštitari prirode tvrde da ih je svega 1.500, i da im u idućem desetljeću prijeti potpuno istrebljenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙