FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 10. siječnja

ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 10. siječnja.
ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 10. siječnja.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić putuje u Kazahstan gdje će nazočiti službenoj inauguraciji predsjednika Nursultana Nazarbajeva. Nazarbajev je predsjednik Kazahstana još od vremena SSSR-a, a 1991. nakon raspada SSSR-a ponovno je izabran na čelo neovisnog Kazahstana. Ovo mu je treći uzastopni sedmogodišnji mandat.

ZAGREB - Mađarski ministar vanjskih poslova Ferenc Somogy boravi u jednodnevnom službenom posjetu Hrvatskoj. Tijekom dana sastat će se s hrvatskom ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović (13,45 sati, aula Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Trg Nikole Šubića Zrinskog 7-8). Tijekom dana Somogyja će primiti i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader.

LJUBLJANA - Crnogorski ministar vanjskih poslova Miodrag Vlahović boravit će u utorak u radnom posjetu Sloveniji i razgovarati sa šefom slovenske diplomacije Dimitrijem Rupelom. Kako je priopćeno, svrha posjeta je potvrda dobrih odnosa na političkom i gospodarskom području, te produbljivanje političkog dijaloga. Vlahović i Rupel dat će nakon susreta izjave za javnost, a crnogorski ministar nakon toga održat će i konferenciju za novinare u veleposlanstvu Srbije i Crne Gore. Stajalište Slovenije oko rješavanja statusa Kosova i predstojećeg crnogorskog referenduma o samostalnosti jest da treba postići demokratska rješenja koja neće dodatno destabilizirati regiju. Slovenija inače na zemlje zapadnog Balkana gleda kao na područje na kojem svojim gospodarskim investicijama i političkim djelovanjem, te potporom tim zemljama u njihovu približavanju Europskoj uniji povećava svoju "specifičnu težinu" i djeluje kao stabilizirajući faktor.

BANJA LUKA - Savez neovisnih socijaldemokrata (SNSD), kao najveća oporbena stranka u parlamentu Republike Srpske, ishodila je suglasnost većine zastupnika za da se na zasjedanju parlamenta u utorak glasa o povjerenju aktualnoj vladi premijera Pere Bukejlovića. Inicijativu SNSD-a će poduprijeti 44 zastupnika, što je dovoljno da se otvori proces izglasavanja nepovjerenja aktualnoj vladi koju je formirala Srpska demokratska stranka (SDS).

BEČ - Austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik posjetit će u utorak Francusku, jednu od dvije zemlje koje su na referendumima prošle godine odbacile europski Ustav. Plassnik će u utorak u Parizu razgovarati sa šefom francuske diplomacije Philippe Douste-Blazyjem i ministricom za Europu Catherine Colonna. Razgovori austrijske ministrice i francuskih dužnosnika fokusirat će se na budućnost EU i daljnji smjer rasprave o europskom Ustavu tijekom austrijskog predsjedanja Unijom.

NEW YORK (UN) - Šezdeseta obljetnica prvog sastanka Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

ANKARA - Posjet japanskog premijera Junichira Koizumija Turskoj (do 11. siječnja).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Bernard Ćavar

Prije podne: Domagoj Janković

Poslije podne: Sonja Djerasimović

Večer: Darko Vlahović

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail:vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙