FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 9. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 9. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Od danas je u 21 gradu i u desetak općina počelo prikupljanje ambalaže, u skladu s Pravilnikom o ambalaži i ambalažnom otpadu, a po ocjeni Ministarstva zaštite okoliša odaziv građana je sjajan. Samo u Varaždinu i to na jednoj lokaciji danas do 14 sati prikupljeno je 11.500 boca (limenki, PET ambalaže). Građani mogu predati nepovratne boce, PET ambalažu i limenke veće od dva decilitra, a 21 komunalna tvrtka i ovlašteni skupljači vraćaju im 50 lipa po komadu, doznaje Hina u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Sjajan odaziv građana zabilježen je i u Osijeku, Zadru, Bjelovaru, Splitu i drugim gradovima.

ZAGREB - Coca-Cola Beverages Hrvatska povećala je cijene svojih proizvoda, tvrdeći da je to učinila zbog primjene Pravilnika o ambalaži i ambalažnom otpadu, o povećanju cijena iz istih razloga izvijestili su danas iz Jamnice, a iz Lure su najavili da će uskoro poskupiti i njihovi proizvodi. Iz Coca-Cole Beverages Hrvatska (CCBH) izvijestili su poslije podne kako su zbog primjene Pravilnika o ambalaži i ambalažnom otpadu cijena njihovih proizvoda povećane u rasponu od 3 do 24 posto plus PDV. Jamnica je pak povisila cijene svojih proizvoda u nepovratnoj ambalaži u prosjeku za 20 posto, dok iz Lure najavili kako će uskoro doći do rasta cijena koji će se kretati u prosjeku oko 12 do 15 posto.

DUBROVNIK - U Dubrovniku je danas počeo dvodnevni stručni sastanak o upravljanju krajolikom u Sredozemlju, koji je priredio Centar za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija iz Splita u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom i Interuniverzitetskim centrom. Po riječima voditelja Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija iz Splita Ive Trumbića 20 stručnjaka iz deset sredozemnih država nastojat će utvrditi kako mediteranske zemlje upravljaju svojim krajolikom koji, kako je rekao, smatramo ne samo temeljem kulturnog nego i gospodarskog razvoja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙