FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 9. siječnja 2006. (Hina) - Objavljujemo pregled najvažnijihdogađaja iz servisa Hrvatska do 4,30 sati.
ZAGREB, 9. siječnja 2006. (Hina) - Objavljujemo pregled najvažnijih događaja iz servisa Hrvatska do 4,30 sati.

ZAGREB - Sedamdeseti rođendan Marka Veselice proslavljen je sinoć u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u organizaciji Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke, u nazočnosti slavljenika, njegove obitelji, prijatelja i brojnih štovatelja, koji su govorili o njegovu životnu putu. "Nastojao sam učiniti sve da hrvatski narod bude slobodan, da ima svoj suverenitet i identitet", rekao je Marko Veselica, danas predsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika i počasni predsjednik Hrvatske kršćanske demokratske unije. Poručio je da samo oni nadahnuti nesebičnošću, ljubavlju i hrabrošću mogu osigurati opstanak Hrvatske koju, kako je kazao, moderni kolonizatori žele uništiti. Sinoć je prigodom i njegova nova knjiga "Uskrsnuće Republike Hrvatske od 1990. do Bljeska i Oluje 1995. godine", objavljena u nakladi "Graphisa".

ZAGREB - Zahvaljujući prije svega prihodima od turizma, na tekućem računu platne bilance Hrvatske u trećem tromjesečju 2005. godine ostvaren je suficit u iznosu od 2,26 milijardi eura, što je za 13,8 posto ili za 274 milijuna eura više nego u istom razdoblju prethodne godine, pokazuju najnoviji podaci Hrvatske narodne banke. Prihodi od turizma u trećem su prošlogodišnjem kvartalu bili visoki i iznosili su 4,1 milijardu eura ili 12,3 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine. Osim u turizmu, pozitivni rezultati u trećem tromjesečju 2005. bilježe se i kod drugih usluga, posebice od prijevoza. Istodobno je nastavljeno jačanje neravnoteže u robnoj razmjeni s inozemstvom. Tako ni ostvareni rast suficita u trećem kvartalu nije mogao 'pokriti' nepovoljna kretanja iz prve polovice godine, pa je kumulativno za prva tri tromjesečja prošle godine zabilježen deficit tekućeg računa platne bilance od 418 milijuna eura.

ZAGREB - Hrvatske su tvrtke u prva tri tromjesečja 2005. godine u inozemstvu uložile 95 milijuna eura, dok su ukupna hrvatska izravna ulaganja u inozemstvo u razdoblju od 1993. do kraja rujna prošle godine iznosila nešto više od 1,6 milijardi eura, pokazuju najnoviji podaci Hrvatske narodne banke. Ulaganja u inozemstvo u prvih devet prošlogodišnjih mjeseci bila su niža nego u 2004. kada su ukupno iznosila 285 milijuna eura. Gotovo polovica ulaganja hrvatskih tvrtki u inozemstvo u prva tri prošlogodišnja kvartala, odnosno 46,2 posto, odnose se na upravljačke djelatnosti holding-društava. Slijede ulaganja u ostalo osiguranje te pomorski i obalni prijevoz. Pritom je 18,1 posto ulaganja iz prvih devet mjeseci 2005. bilo usmjereno u Mađarsku, 17,5 posto u BiH, 14,7 posto Nizozemsku, 12,1 posto Srbiju i Crnu Goru te 11,8 posto Liberiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙