FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP CHENNAI: LJUBIČIĆU NASLOV

CHENNAI/ZAGREB, 8. siječnja 2006. (Hina) - Najbolji hrvatski tenisačIvan Ljubičić na najbolji je mogući način startao u 2006. godinu -trijumfom na 380.000 dolara bogatom ATP teniskom turniru u indijskomChennaiu, gdje je u nedjelju pobijedio Španjolca Carlosa Moyu sa 7:6(6), 6:2.
CHENNAI/ZAGREB, 8. siječnja 2006. (Hina) - Najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić na najbolji je mogući način startao u 2006. godinu - trijumfom na 380.000 dolara bogatom ATP teniskom turniru u indijskom Chennaiu, gdje je u nedjelju pobijedio Španjolca Carlosa Moyu sa 7:6 (6), 6:2.

Ljubičić je u indijskom Chennaiu, u svom 11 finalu u karijeri došao do četvrte turnirske titule. Prvu je osvojio 2001. godine u Lyonu, dok je u prošloj godini slavio u Metzu i Beču. U finalnom dvoboju prvi hrvatski reket je pobijedio Španjolca Carlosa Moyu 7:6 (6), 6:2. Španjolac je do poraza u finalu imao niz od 13 pobjeda zaredom u Chennaiu, a u posljednja tri međusobna upisao je tri pobjede. No, Ljubičić je prekinuo obje serije, iako je svega nekoliko sati ranije igrao polufinale protiv Belgijanca Kristofa Vliegena. Dvoboj sa Vliegenom trebao je biti odigran u subotu, ali je prekinut zbog kiše, pa je nastavak odigran u nedjelju.

Prvi set finalnog okršaja trajao je skoro sat vremena i pobjednik je dobiven u trinaestoj igri. Moya je imao set loptu pri rezultatu 6:5, međutim, Ljubičić je sa dva as servisa došao do prednosti 7:6. Moya je potom načinio dvostruku pogrešku i prvi set je pripao Ljubičiću. U drugom setu Ljubičić je dva puta oduzeo servis suparniku i meč mirno priveo kraju.

"Više se ne sjećam kada sam u jednom danu morao odigrati dva meča. Međutim, polufinalni ogled mi je pomogao da lakše pronađem pravi ritam u finalu. Cijeli tjedan sam igrao odlično i zaista sam zadovoljan," rekao je Ljubičić. "Nema boljeg otvaranja godine od pobjede. Ovaj uspjeh dodatno će me motivirati za nastavak sezone", dodao je.

"Ljubičić je bio bolji, potpuno zasluženo je pobijedio. U mečevima protiv tenisača kao što je Ljubičić sve prilike se moraju maksimalno koristiti. Ja danas to nisam uspio i nemam nikakvih prigovora," kazao je španjolski tenisač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙