FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 8. siječnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 8. siječnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - U 12 sati i 37 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su razoran potres s epicentrom oko 1100 kilometara od Zagreba. Zasad je poznato da je epicentar potresa bio u podmorju južne Grčke. Magnituda potresa prema Richteru bila je 6,8 stupnjeva. Prema dojavama građana, potres se osjetio u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Slavonskome Brodu i Zagrebu, javio je Državni centar 112.

ZAGREB - Zagrebačka policija izvijestila je danas o napadu na Svetozara Đorđevića, 75-godišnjeg umirovljenika, koji se pretučen 6. siječnja oko 20 sati ispred svoje zgrade nakon što se vraćao s proslave pravoslavnog Badnjaka. Policija je priopćila samo inicijale pretučenog muškarca, a nije potvrdila ni informaciju koju prenose neke današnje dnevne novine da se S.Đ. vraćao iz crkve s proslave Badnjaka. Zagrebačka Policijska uprava danas je priopćila da je o tom događaju doznala jučer u 16,45 sati od novinara i počela je provoditi istragu.

ZAGREB - Policija iz Novog Zagreba dovršila je jučer kriminalističku obradu nad hrvatskim državljaninom (1978.) zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo lažnog prijavljivanja krađe merceda, a prodao ga je u BiH, rečeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi. Osumnjičenik je 6. siječnja u službenim prostorijama Policijske postaje u Novom Zagrebu podnio kaznenu prijavu na zapisnik protiv nepoznatog kradljivca mercedesa benza ML 270, njemačkih registarskih oznaka, čiji je vlasnik tvrtka iz Njemačke.

ŠIBENIK - Mještani Prvić Luke na otoku Prviću, gdje je po vlastitoj želji u mjesnoj crkvi sv. Marije od Milosti godine 1617. pokopan Faust Vrančić, uređuju spomen-park tom poznatom šibenskom, hrvatskom i svjetskom znanstveniku, izumitelju i humanistu. Uređenje spomen-parka - u sklopu kojeg će na površini od 960 metara četvornih biti botanički vrt s maketama izuma Fausta Vrančića, muzejski prostor i višenamjenska dvorana te poslovni i ugostiteljski sadržaji - potaknula je Udruga građana "Narodno zdravlje" iz Prvić Luke. Procjenjuje se će stajati 1,2 milijuna kuna. Projekt su dosad novčano poduprlo i Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙