FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Najbrži Zelčić i Maček

ZAGREB, 2. siječnja 2006. (Hina) - U Domu sportova odigran jetradicionalni, 43. Novogodiąnji brzopotezni šahovski turnir "Memorijalprvoga hrvatskoga velemajstora Mije Udovčića". U 4 skupine -juniorskoj, seniorskoj, ženskoj i veteranskoj sudjelovalo je čak 86šahista i šahistica.
ZAGREB, 2. siječnja 2006. (Hina) - U Domu sportova odigran je tradicionalni, 43. Novogodiąnji brzopotezni šahovski turnir "Memorijal prvoga hrvatskoga velemajstora Mije Udovčića". U 4 skupine - juniorskoj, seniorskoj, ženskoj i veteranskoj sudjelovalo je čak 86 šahista i šahistica.

Najveću pozornost privukao je glavni seniorski turnir na kojem su sudjelovali gotovo svi najbolji hrvatski brzopotezni igrači. U konkurenciuji 28 sudionika, među kojima je bilo 10 velemajstora i 11 međunarodnih majstora, nakon pravoga maratona od 27 kola zasluženo je pobijedio naš olimpijac Mladen Palac s 20,5 bodova, bodom prednosti ispred Ognjena Cvitana i Zdenka Kožula.

Ugodno je iznenadio zagrebački internacionalac Branko Rogulj osvajanjem četvrtoga mjesta, a mnogo više očekivalo se od velemajstora Krunoslava Hulaka, koji je završio na 12. mjestu.

Konačan poredak najuspješnijih seniora:

Palac 20,5 bodova, Cvitan i Kožul 19,5, Rogulj 19, Leventić 18,5, Zelčić 18, Lončar i Dorić 17,5, Mohr 16, Brkić i Krištović 15,5, Hulak 15, Vukić i Šarić 14 itd.

U konkurenciji šahistica sudjelovale su 22 igračice, koje su odigrale turnir od 11 kola po švicarskome sustavu natjecanja. Uvjerljivo je pobijedila reprezentativka Vlasta Maček s 9 bodova, s pola boda prednosti ispred Riječanke Borke Frančišković.

Konačan poredak najuspjeąnijih šahistica:

Maček 9 bodova, Frančišković 8,5, Medić i Trtanj-Lukenda 7,5, Šolić 7, Šargač, Režek, Švaljek, Mihevc-Mohr, Gržinčić i Kruljac 6 itd.

U konkurenciji veterana bilo je 16 igrača, koji su odigrali 15 kola po Bergerovu sustavu natjecanja. Veliko iznenađenje priredio je najstariji sudionik Mario Bertok, koji je pobijedio ispred Stanka Košanskog i velemajstora Vlade Kovačevića i Jure Nikolca. Kuriozitet je da je nastupio i slovački veleposlanik u Zagrebu, međunarodni majstor Jan Banas.

Konačan poredak najuspješnijih veterana:

Bertok 11 bodova, Košanski 10,5, Kovačević i Nikolac 10, Bukal 9,5, Marangunić 8,5, Hrupački i Messing 8 itd.

U konkurenciji juniora bilo je 20 igrača, a odigrali su turnir od 11 kola po švicarskome sustavu natjecanja. Nadmoćno je pobijedio Riječanin Marin Bosiočić s cijelim bodom prednosti ispred Ivana Galića.

Konačan poredak najuspješnijih juniora:

Bosiočić 9 bodova, Galić 8, Plenča 7,5, Rukavina i Pavković 7 itd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙