FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 1. siječnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 1. siječnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Svečanim euharistijskim slavljima Crkva danas proslavlja početak Nove 2006. godine, blagdan Bogorodice Marije i Svjetski dan mira. Tim povodom svečano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali predvodio je nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić. Vjernicima diljem Hrvatske i svim ljudima dobre volje poželio je sretnu i blagoslovljenu Novu 2006. godinu, te je pročitao prvu poruku pape Benedikta XVI. za Svjetski dan mira naslovljenu "U istini, mir". Sveti Otac poručuje da odgovornost za mir obuhvaća sve razine ljudskog života, te da je svaki grijeh laž i otklon od Boga s uništavajućim posljedicama.

ZAGREB - Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je jutros Kliniku za ženske bolesti i porode u Petrovoj, te uručila donaciju vrijednu 15 tisuća kuna. Potpredsjednica Kosor, za svog je boravka u bolnici obišla prvu ovogodišnju bebu rođenu u toj bolnici, malog Marka Horvata, te druge mlade mame, kao i rodilje u bolničkoj rađaoni i uručila im ruže. Najavljujući kako će ove godine javnost biti upoznata s novom Vladinom populacijskom pronatalitetnom politikom, potpredsjednica Kosor podsjetila je kako su već u prvoj godini mandata povećani iznosi rodiljnih naknada te je uvedena mogućnost korištenja trogodišnjeg rodiljnog dopusta za blizance, treće i svako naredno dijete.

ZAGREB - Tijekom novogodišnje noći policija je u Zagrebu zabilježila jedan pokušaj ubojstva, te nekoliko manjih izgreda. Kako je izviješćeno na današnjoj konferenciji za novinare zagrebačke Policijske uprave, jutros oko pola pet nepoznati je počinitelj na Trgu bana Jelačića u prsa ubo mladića koji je zajedno sa četvoricom prijatelja ulazio u tramvaj. Mladić je podvrgnut kirurškom zahvatu u bolnici Sestara milosrdnica, a kriminalistička obrada je u tijeku. Tijekom dočeka Nove godine na središnjem zagrebačkom trgu, na kojem je, po procjeni policije, bilo 15 tisuća ljudi, privedene su tri osobe, od kojih dvije zbog remećenja javnog reda i mira, a jedna zbog pijanstva. U novogodišnjoj noći u Zagrebu su zabilježena tri propucavanja stakala, a oštećena su i dva noćna tramvaja. Policija je izvijestila kako je jutros oko 8 sati, kod bazena na Šalati pronađeno tijelo 21-godišnjeg hrvatskog državljanina. Okolnosti ni uzrok smrti još nisu utvrđeni.

OSIJEK - Doček Nove godine u Osijeku protekao je mirno i veselo, nije bilo ranjavanja od pirotehničkih naprava, jedino je metak koji je netko ispalio u silaznoj putanji probio krov staklarnika osječko-baranjske Policijske uprave te ga manje oštetio, izvijestila je policija. Osječko-baranjska Policijska uprava upozorava na opasnost od pucnjave iz vatrenog oružja u zrak jer je streljivo i u silaznoj putanji vrlo opasno. Metak koji je probio krov staklarnika u dvorištu osječko-baranjske Policijske uprave najvjerojatnije je ispaljen iz pištolja.

PULA - Mnogi građani Pule, Poreča i Rovinja Novu su godinu dočekali na gradskim trgovima na organiziranim slavljima koja su protekla bez ikakvih izgreda, a desetak Puljana jutros je proslavu završilo kupanjem u moru na Mornaru. Novogodišnja noć u Istarskoj županiji protekla je mirno, a nije bilo nijedne veće intervencije policije, doznaje se od istarske policije. Novu je godinu u hotelima u Istarskoj županiji dočekalo oko 32 tisuće turista, a najviše ih je bilo u hotelima puskog Arenaturista, umaškog Istraturista te porečke Rivijere. Među strancima najviše je Talijana, Nijemaca i Slovenaca.

SPLIT/ ZADAR - Doček Nove godine u Splitu protekao je bez većih izgreda i bio je najmirniji do sada, izvijestila je glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević Gudelj. Prema procjeni, na Prokurativi Novu je godinu dočekalo oko 15 tisuća ljudi. Tijekom noći dogodio se samo jedan pokušaj razbojstva u kojemu je lopov odustao jer "upornoj" prodavačici nije uspio oteti blagajnu. Dvojica austrijskih državljana pokušala su ući u veleposlanstvo Velike Britanije na Rivi, no spriječili su ih policajci uz pomoć građana. I u Zadarskoj županiji novogodišnja je noć bila iznimno mirna, doznaje se od zadarske Policijske uprave. Dogodila se samo jedna tučnjava na otoku Silbi. U Vlašićima na otoku Pagu nepoznati su počinitelji izbušili 19 guma na deset vozila mađarskih registracijskih oznaka ispred pansiona "Zavičaj".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙