FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Copa America: Impresivni Meksiko i Argentina

MATURIN/BARQUISIMETO, 9. srpnja 2007. (Hina/AFP) - U polufinalnim dvobojima 42. izdanja Copa Americe, južnoameričkog nogometnog prvenstva koje se održava u Venezueli igrat će Urugvaj - Brazil i Meksiko - Argentina.
MATURIN/BARQUISIMETO, 9. srpnja 2007. (Hina/AFP) - U polufinalnim dvobojima 42. izdanja Copa Americe, južnoameričkog nogometnog prvenstva koje se održava u Venezueli igrat će Urugvaj - Brazil i Meksiko - Argentina.

Dan nakon što su Urugvajci i Brazilci u svojim četvrtfinalnim dvobojima uvjerljivo svladali Venezuelu (4-1), odnosno Čile (6-1), još impresivniji su bili Meksiko i Argentina.

Meksikanci su u Maturinu svladali Paragvajce sa 6-0 (3-0), dok su Argentinci odličnom igrom u drugom poluvremenu sa 4-0 (0-0) u Barquisimetu nadvisili Peruance.

U četiri dvoboja četvrtfinala Copa Americe postignuto je čak 22 gola, što je 5.5 po utakmici.

Dvoboj u Maturinu usmjeren je već u 3. minuti kada je paragvajski vratar Aldo Bobadilla u kaznenom prostoru srušuio Neryja Castilla, te skrivio kazneni udarac i dobio crveni karton. Castillo je uspješno izveo 11-erac za 1-0, a do kraja prvoga poluvremena na 3-0 su povisili Gerrardo Torrado (27) i Castillo (39) svojim drugim pogotkom. U završnici utakmice Meksiko je postigao još čak tri pogotka preko Fernanda Arcea (79), Cuauhtemoca Blanca (86-11m) i Omara Brava (90).

Argentinci su na krilima sjajnog Juana Romana Riquelmea u drugom poluvremenu slomili otpor Peruanaca. Riquelme je doveo svoju reprezentaciju u vodstvo u 47. minuti, 14 minuta kasnije izvrsno je proigrao Lionela Messija za 2-0, a nakon što je Javier Mascherano (75) povisio na 3-0, Riquelme je odličan nastup zaključio svojim drugim golom za konačnih 4-0 u 86.

Urugvaj i Brazil svoj polufinalni dvoboj igrat će u Maracaibu u noći s utorka na srijedu, a Argentina i Meksiko u Puerto Ordazu u noći sa srijede na četvrtak.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

MATURIN: Meksiko - Paragvaj 6-0 (Nery Castillo 5-11m, 39, Gerrrardo Torrado 27, Fernando Arce 79, Cuauhtemoc Blanco 86-11m, Omar Bravo 90)

Meksiko: O. Sanchez - Castro, Marquez, Magallon, Pinto - Torrado, Guardado, Arce (Blanco, 80), Correa - Castillo (Bautista, 54), Cacho (Bravo, 65)

Paragvaj: Bobadilla - Veron (Vera, 46), Caceres, Da Silva - Bonet, Barreto, Riveros, Santana (Zayas, 4), Morel Rodriguez - Cardozo (Cabanas, 67), Santa Cruz

BARQUISIMETO: Argentina - Peru 4-0 (Juan Roman Riquelme 47, 86, Lionel Messi 61, Javier Mascherano 75)

Argentina: Abbondanzieri - J. Zanetti, Ayala, G. Milito, Heinze - Veron (Gago, 71), Mascherano, Cambiasso (Aimar, 83) - Riquelme - Messi, D. Milito (Tevez, 46)

Peru: Butron - Galliquio, Acasiete, Villalta, Villamarin (Y. Zuniga, 64), Vilchez - De la Haza, Bazalar, Marino (Mendoza, 74) - Guerrero (Garcia, 54), Pizarro

Igrano u subotu:

Venezuela - Urugvaj 1-4

Brazil - Čile 6-1

PAROVI POLUFINALA,

UTORAK:

Maracaibo: Urugvaj - Brazil

SRIJEDA:

Puerto Ordaz: Argentina - Meksiko

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙