Izvršni direktor stočarske proizvodnje Agrokora Krešimir Kuterovac kazao je na konferenciji za novinare kako projekt predviđa proizvodnju svinjskog mesa s visokim sadržajem omega 3 masnih kiselina, čime se uspostavlja povoljniji odnos s omega 6 masnim kiselinama, a time postiže kvalitetniji i zdraviji prehrambeni proizvod.
Pokusna proizvodnja odvijat će se na temelju istraživanja zagrebačkog Agronomskog fakulteta, koja su pokazala da je taj odnos u svinjskom mesu moguće učiniti povoljnijim promjenom hranidbe, u kojoj će se koristiti posebni hibridi kukuruza, kojeg proizvodi zagrebački BC Institut za oplemenjivanje i proizvodnju bilja, rekao je Kuterovac.
Dodao je da će u cijeli projekt biti uloženo oko milijun kuna. Pokusna proizvodnja obuhvatit će 1.000 tovljenika te trajati oko godinu dana.
Kako je kazao, riječ je o posebnom proizvodu kakvoga još nema na hrvatskom tržištu, a postoji mogućnost plasmana na regionalna tržišta.
Predsjednik Uprave "Belja" Ivan Škorić ocijenio je kako su Belje i Agrokor nositelji novih trendova u proizvodnji hrane.
(Hina) xivuc yds