FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovačka ekonomska konferencija HNB-a

ZAGREB, 26. lipnja 2007. (Hina) -
ZAGREB, 26. lipnja 2007. (Hina) -

Tradicionalna međunarodna Dubrovačka ekonomska konferencija, koju već trinaestu godinu zaredom krajem lipnja organizira Hrvatska narodna banka (HNB), počinje s radom sutra kada će u tzv. pretprogramu konferencije svoje radove predstaviti generacija mladih ekonomista iz hrvatske središnje banke, sa zagrebačkog Ekonomskog instituta te s riječkog i splitskog Ekonomskog fakulteta.

U četvrtak i petak, 28. i 29. lipnja, više desetaka uglednih svjetskih znanstvenika ekonomskog usmjerenja, praktičara novčane i gospodarske politike iz Hrvatske i nekoliko drugih zemalja, te predstavnika najvažnijih međunarodnih financijskih institucija razmatrat će aktualne probleme u razvoju i nadzoru bankovnog sektora, u demografskim kretanjima i na tržištu rada, odrednice inflacije i njezinu povezanost s međuvalutnim kretanjima.

Kako je priopćeno iz HNB-a, s osobitim se zanimanjem očekuje i završni okrugli stol posvećen sagledavanju dosadašnjih iskustava iz proširenja Europske unije, uz sudjelovanje predstavnika Europske komisije, Europskog odjela Međunarodnog monetarnog fonda i četiriju središnjih banaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙