FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 27. lipnja

ZAGREB, 26. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 27. lipnja.
ZAGREB, 26. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 27. lipnja.

ZAGREB - Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića otvara se dvodnevni Medijski forum jugoistočne Europe nazvan "Medijska demokracija u jugoistočnoj Europi" uz sudjelovanje izdavača, medijskih predstavnika, glavnih urednika i vodećih novinara iz te regije. Organizatori skupa su njemački medijski koncern WAZ, prisutan na europskom jugoistoku, Zaklada Konrad Adenauer, SEEMO, uz Međunarodni Press Institut (IPI), te lokalni partneri - Europa Press Holding (EPH) i NCL Medijska Grupa iz Zagreba, a jedan je od pokrovitelja i Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA).

Hrvatsko novinarsko društvo, Perkovčeva 2, svečano otvorenje u 17.15, a govor dobrodošlice drži hrvatski predsjednik Stjepan Mesić (17.30).

ZAGREB - U povodu 30. lipnja, kada završava njemačko predsjedanje Vijećem Europske unije njemački veleposlanik u Hrvatskoj Hans Jochen Peters poziva urednike i novinare na konferenciju na kojoj će ih izvijestiti o rezultatima šestomjesečnog njemačkog vođenja EU.

Veleposlanstvo Njemačke, Nazorova 70, 11.00 sati.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić navečer putuje u službeni posjet Republici Cipar gdje će u četvrtak i petak održati sastanke sa svojim domaćinom Tassosom Papadopulosom koji je 2006. posjetio Hrvatsku i s drugim državnim dužnosnicima. Primit će ga i arhiepiskop ciparski Krizostomos Drugi, a održat će i predavanje u Europskom institutu.

BEČ - Na Zemaljskom sudu u Beču najavljeno prvo ročište u slučaju umirovljenoga generala Vladimira Zagorcu i očekuje se da istražna sutkinja odluči o izručenju Zagorca Hrvatskoj koja ga traži zbog zloporabe položaja i pronevjere. Posljednjih sedam godina nastanjen u Austriji, Zagorec je u ožujku uhićen u Beču na temelju međunarodne tjeralice koju je raspisala Hrvatska i pušten je iz pritvora uz milijunsku jamčevinu. Tereti ga se za zloporabu položaja i ovlasti te da je oštetio Hrvatsku otuđivši dragulje iz sefa Ministarstva obrane u svoti od 5 milijuna USD. Na dva saslušanja u bečkom Zemaljskom sudu Zagorec se usprotivio izručenju Hrvatskoj.

LONDON - Britanski premijer Tony Blair uručuje ostavku kraljici Elizabeti II., te ga na dužnosti nasljeđuje dosadašnji ministar financija Gordon Brown.

BRUXELLES - Njemačka kancelarka Angela Merkel govori u Europskom parlamentu o njemačkom šestomjesečnom predsjedanju Europskom unijom koje istječe 30. lipnja, te o summitu EU-a održanom 21. i 22. lipnja u Bruxellesu.

BRUXELLES - Izvješće Europske komisije o Bugarskoj i Rumunjskoj, šest mjeseci nakon što su te dvije zemlje pristupile EU 1. siječnja ove godine.

LONDON - Očekuje se objava izvješća o stanovništvu planeta Zemlje za 2007. godine

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙