FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja- Hrvatska- za utorak 26. lipnja

ZAGREB, 26. lipnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 26. lipnja.
ZAGREB, 26. lipnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 26. lipnja.

ZAGREB - U povodu završetka Vladinog projekta Hitrorez bit će predstavljeni njegovi rezultati. O njima će govoriti premijer Ivo Sanader, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-hrvatsku Miroslav Kovačić, voditelj posebne jedinice za Hitrorez Vedran Antoljak, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević i predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost Darko Marinac. Vlada je u rujnu prošle godine osnovala posebnu jedinicu za Hitrorez, koja treba preispitati važeće propise u Hrvatskoj, kako bi se oni koji nisu potrebni ukinuli (Trg sv. Marka 2, 10.30 sati).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader primit će župana Međimurske županije Josipa Posavca s kojim će razgovarati o inicijativi za osnivanje veleučilišta u Čakovcu (Trg sv. Marka 2, 11 sati). Snimatelji mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za medije.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade, ministrica i predsjednica Vladinog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Jadranka Kosor predstavit će na stručnom skupu u Hrvatskog gospodarskoj komori (HGK) Vladin "Projekt resocijalizacije ovisnika o drogama koji su završili neki od programa rehabilitacije i odvikavanja od ovisnosti u terapijskoj zajednici ili zatvorskom sustavu te ovisnika koji su u izvanbolničkom tretmanu i duže vrijeme stabilno održavaju apstinenciju i pridržavaju se propisanog načina liječenja". Ciljevi stručnog skupa su senzibiliziranje poslodavaca za zapošljavanje rehabilitiranih ovisnika i definiranje zanimanja koja bi im bila primjerena (HGK, Rooseveltov trg 2, u 10 sati).

BOL- U Bolu na Braču održava se radni sastanak Komisije za vanjske odnose i decentraliziranu suradnju Komisije regija Europske unije - Radne skupine za Hrvatsku s temom "Od predpristupnih fondova do strukturalnih fondova koristeći potporu EU kroz pristupanje". Sudjeluju predsjedavajući Radne skupine za Hrvatsku Isidoro Gottardo, ministar Božidar Kalmeta, predsjedavajući komisije za regionalni razvitak Gerardo Galeote, voditelj izaslanstva Europske komisije u RH Vincent Degert, župani splitsko-dalmatinski i istarski Ante Sanader i Ivan Jakovčić.... Predviđena je i rasprava s građanima i gostima o "Izgradnji i povećanju mogućnosti lokalnih vlasti u Hrvatskoj za upravljanje razvojem u svjetlu reforme javne administracije".(Blue Sun Hotel Elaphusa, 9 sati).

VODICE- Državni tajnik za more Branko Bačić održat će sastanak s predstavnicima državnih i i županijskih lučkih uprava, lučkih kapetanija, brodara na državnim brzobrodskim linijama, Hrvatske gospodarske i obrtničke komore. Na sastanku će, među ostalim, biti riječi o primjeni Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, o održavanju reda u lukama tijekom turističke sezone.. ( Hotel Punta- izjave za novinare u 13 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe u povodu 91. godine rođenja akademika Zlatka Price. Izložbu organizira Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i Zaklada Zlatko i Vesna Prica, a otvorit će je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, gradonačelnik Pečuha Peter Tasnadi i samoborski gradonačelnik Antun Dubravko Filipec (Galerija Prsten, Trg žrtava fašizma b.b., 20 sati).

ZAGREB - U sklopu tribina Nacionalne i sveučilišne knjižnice Deset (naj)značajniih hrvatskih knjiga, bit će predstavljena knjiga Andrije Kačića Miošića "Razgovori ugodni naroda slovinskog". Fra Andrija Kačić Miošić dao je velik doprinos standardizaciji hrvatskog književnog jezika, te utjecao na brojne ugledne hrvatske književnike. Knjigu će predstaviti Stipe Botica (Hrvatske bratske zajednice 4, 12 sati)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Srebrenka Parlov

Popodne: Vesna Krbot Nejašmić

Navečer: Dubravka Dadić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙