FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 25. lipnja

ZAGREB, 24. lipnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za ponedjeljak, 25. lipnja.
ZAGREB, 24. lipnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za ponedjeljak, 25. lipnja.

ZAGREB - Svečana sjednice hrvatske Vlade u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja, kojoj će nazočiti i predsjednik Republike Stjepan Mesić i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks (zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2, u 10 sati).

ZAGREB - Svečano postrojavanje Oružanih snaga Republike Hrvatske i hrvatske policije u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Postrojavanju će nazočiti predsjednici Republike, Hrvatskog sabora i Vlade, Stjepan Mesić, Vladimir Šeks i Ivo Sanader (u 11 sati).

ZAGREB - U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske predsjednici Republike, Hrvatskog sabora i Vlade, Stjepan Mesić, Vladimir Šeks i Ivo Sanader s izaslanstvima i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata položit će vijence i zapaliti svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli (u 8 sati) i kod Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja iz Domovinskog rata (u 8,10 sati) na Mirogoju. Na grob prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju vijence će položiti predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, premijer Ivo Sanader s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata te izaslanstvo predsjednika Republike (u 8,20 sati). Predsjednik Mesić vijenac će položiti na grob Narodnih heroja na Mirogoju (u 8,20 sati).

ZAGREB - U prigodi Dana državnosti izaslanstvo Grada Zagreba položit će vijence kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja iz Domovinskog rata, na grob prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju (u 8 sati).

ZAGREB - U povodu Dana državnosti izaslanstvo HDZ-a položiti će vijenac na grob prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana (u 8,30 sati), a izaslanstvo SDP-a kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli na Mirogoju (u 9 sati).

ZAGREB - U prigodi Dana državnosti u crkvi sv. Marka u Zagrebu predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić služit će misu za Domovinu (u 9 sati).

VUKOVAR - Svečani program na Dan državnosti, 25. lipnja, u Vukovaru, započet će svečanom misom, koju će u 10 sati u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova predvoditi vojni ordinarij Juraj Jezerinac. Poslijepodnevnom dijelu programa, koji će u vojarni 204. vukovarske brigade započeti podjelom diploma polaznicima Ratne škole "Ban Josip Jelačić" i kadetima pilotima (u 17,30), nazočit će predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić te predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade, Vladimir Šeks i Ivo Sanader. Prije dolaska u vojarnu, u 16,10 sati, predsjednici Mesić, Šeks i Sanader položiti će vijence i zapaliti svijeće na Spomen obilježje na mjestu masovne grobnice na Ovčari i na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata (16,30 sati). Nakon pozdravnih govora i čestitki zapovjednika Zapovjedništva za združenu izobrazbu i obuku (ZZIO), načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i ministra obrane, sudionicima svečanosti u vukovarskoj vojarni obratit će se prigodnim govorima predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednik Vlade Ivo Sanader (u 18,30 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro/popodne - Marko Curać

popodne/navečer - Vesna Krbot Nejašmić

telefon: 01/ 48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙