FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 20. lipnja

ZAGREB, 20. lipnja 2007. (Hina) - ZAGREB, 19. lipnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 20. lipnja.
ZAGREB, 20. lipnja 2007. (Hina) - ZAGREB, 19. lipnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 20. lipnja.

ZAGREB - Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost kojom će supredsjedati predsjednik Republike Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader. Na sjednicu su pozvani čelnici svih mjerodavnih državnih tijela koji sudjeluju u borbi protiv korupcije, mita i organiziranog kriminala. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije (9,00 sati, zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja 26. sjednicu raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o lijekovima po kojem će lista lijekova za rijetke i teške bolesti u Hrvatskoj potpuno biti usklađena s listom u EU te će ubuduće sav trošak za te lijekove snositi država. Taj je zakon Vlada uputila u saborsku proceduru po hitnom postupku.

U Hrvatskoj je prošle godine bilo 19 oboljelih od teških i rijetkih bolesti, a lijekovi koji su im potrebni stoje oko 30 milijuna kuna na godinu. Zakon prvi put regulira i pojam krivotvorenog lijeka, propisujući i kazne s njim u svezi, te uvodi novine u razlikovanje oglašavanja i informiranja o lijeku. Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks najavio je da će na sjednici biti riječi i o Prijedlogu nacionalnog programa mjera za uvođenje obveznoga srednjoškolskog obrazovanja te o Prijedlogu strategije migracijske politike (9,30 sati, Velika vijećnica Hrvatskoga sabora, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske (13,30 sati, zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić uručit će odlikovanja u prigodi Dana državnosti (12,00 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Predsjednik će prirediti i svečano primanje u prigodi Dana državnosti (18,00 sati, Ured Predsjednika).

ZAGREB - Trećega dana nastavaka suđenja umirovljenim hrvatskim generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu o svim će dokaznim prijedlozima odlučiti sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Marina Mrčele. Generali Norac i Ademi terete se po zapovjednoj odgovornosti za zločine nad civilima u akciji Medački džep (10,00 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).)

ZAGREB - Istražni sudac zagrebačkoga Županijskog suda ispitat će šestoricu uhićenih zbog korupcijske afere u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP). Do srijede do 24 sata istražni sudac treba odlučiti hoće li otvoriti istragu protiv osmorice osumnjičenih u toj aferi i odrediti im pritvor koji USKOK traži zbog opasnosti utjecanja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. U toj fazi istražnog postupka može im biti određen pritvor do mjesec dana (9,00 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5) .

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika SDSS-a na kojoj će biti prezentirani rezultati izbora za vijeća srpske nacionalne manjine, te će se komentirati tok izbornog procesa i izlazak na izbore. Na konferenciji će govoriti predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, te zastupnici Ratko Gajica i Vojislav Stanimirović (11,00 sati, Hrvatski sabor, dvorana "Ivana Kukuljevića").

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika HSLS-a na kojoj će predsjednik Kluba Zlatko Kramarić govoriti o imigraciji - pokretaču razvoja i sigurnosnom riziku (10,15 sati, Hrvatski sabor, dvorana "Ivana Kukuljevića").

RIJEKA - Javna sjednica koalicije HSLS-HSS-PGS pod nazivom "Budimo svoji" kojom započinju predizborne aktivnosti kolacije a na kojoj će se predstaviti njezin gospodarski program. Sudjelovat će predsjednici političkih stranaka, članica koalicije, Josip Friščić (HSS) i Nikola Ivaniš (PGS) te zamjenik predsjednice HSLS Zlatko Kramarić (18 sati, dvorana "Transadrie")

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac nazočit će predstavljanju rezultata eksperimentalnoga vanjskog vrednovanja obrazovnih postignuća u osnovnim školama u Republici Hrvatskoj. Riječ je o projektu u kojemu je sudjelovalo oko četiri tisuće učitelja i znanstvenika, a ispitano je gotovo 11 tisuća učenika osmih razreda u osnovnim šoklama diljem Hrvatske, kojim su prvi put u hrvatskoj povijesti standardizirano ispitana postignuća učenika iz hrvatskoga jezika i matematike na kraju osnovnoškolskoga obrazovanja (10,00 sati, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Marulićev trg 19/II).

ZAGREB - Sjednica Programskog vijeća HRT-a na čijem će dnevnom redu, uz ostalo biti programsko usmjerenje HTV-a za razdoblje od 2. srpnja do 10. rujna, vanjska produkcija od lipnja 2006. do veljače 2007. te izvješća o poslovanju HRT-a u 2006. i razdoblju od siječnja do ožujka 2007. (10,00 sati, Dom HRT-a, Prisavlje 3).

ZAGREB - Konferencija za novinare sindikata javnih službi na kojoj će tema biti - protuzakoniti kolektivni pregovori za zaposlenike u javnim službama (11,30 sati, sjedište Sindikata Preporod, Petrinjska 2/III).

PULA - Konferencija za novinare Pula film festivala na kojoj će biti predstavljeni međunarodni i popratni programi ovogodišnjeg 54. Festivala igranog filma u Puli (9,00 sati, Istarsko narodno kazalište).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 21. festivala Eurokaz koji će se održati od 27. lipnja do 4. srpnja 2007. godine. Na konferenciji će govoriti umjetnička ravnateljica festivala Gordana Vnuk, te dramaturzi Branko Brezovec i Marin Blažević (11,00 sati, BP Club, Teslina 7).

ZAGREB - Svečano zatvaranje 31. Dana satire i dodjela nagrada Zlatni smijeh (20,00 sati, satiričko kazalište Kerempuh, Ilica 21). Nakon svečanosti zatvaranja bit će izvedena predstava "Moja žena zove se Maurice", autora Raffyja Sharta u režiji Zijada Sokolovića).

OPATIJA - Otvaranje Srednjoeuropskog onkološkog kongresa - CEOC 2007. Na tom će kongresu biti riječi o najnovijim spoznajama i iskustvima u liječenju raka, probavnog, spolnog i mokraćnog sustava, raka pluća i raka dojke i limfoma. U raspravama će sudjelovati brojna svjetska imena u tom području medicine te znatan broj hrvatskih onkologa koji će iznijeti svoja iskustva u pojedinim područjima onkologije (19,00 sati, hotel "Kvarner").

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Marko Curać

popodne: Dubravka Dadić

navečer: Srebrenka Parlov

telefon - 01/48 08 600

telefaks - 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙