FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 17. lipnja 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 17. lipnja 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

BEOGRAD - Haški optuženik, general srpske policije Vlastimir Đorđević uhićen je u nedjelju u Crnoj Gori, potvrdio je u nedjelju u Beogradu predsjednik srbijanskog Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić. Đorđević, za kojega se dosad tvrdilo da se skriva u Rusiji, uhićen je nakon višednevne akcije operativaca policija Srbije i Crne Gore. Đorđević, koji je bio pomoćnik ministra policije i načelnik Odjela javne sigurnosti MUP-a Srbije, optužen je u Haškom sudu za ratne zločine nad kosovskim Albancima 1999. godine, kao i za "asanaciju terena", odnosno prevoženje tijela ubijenih Albanaca u masovne grobnice u Srbiji.

TEL AVIV - Nakon što je prije nekoliko dana islamistički pokret Hamas zauzeo Gazu, Izrael to područje kani još više izolirati, objavio je u nedjelju izraelski radio. Radijska se vijest poziva na visokopozicionirane izvore u izraelskim snagama sigurnosti i tvrdi da će Izrael pokušati razbiti Hamasovo jedinstvo sprečavanjem krijumčarenja oružja, streljiva i novca u pojas Gaze, a istovremeno će i dalje odbijati pregovore s Hamasom jer taj pokret odbija Izraelu priznati pravo na postojanje.

RAMALLAH - Palestinski predsjednik Mahmud Abas izdao je uredbe kojima premošćuje svoja ustavna ograničenja, da bi produljio rad privremene vlade iz koje je isključen islamistički Hamas, izjavili su u nedjelju predsjednikovi suradnici. Prema njihovim riječima, uredbe izdane u subotu kasno navečer omogućit će Abasu, čelniku sekularnog Fataha, da planirana vlada nastavi djelovati bez parlamentarnog odobrenja.

GAZA - Jedan je Hamasov dužnosnik u nedjelju izjavio da će uskoro biti oslobođen oteti BBC-jev novinar Alan Johnston kojega gerilci iz Gaze drže od ožujka, no drugi dužnosnici ne nadaju se njegovoj skoroj slobodi. Nakon što je Hamas prošli tjedan preuzeo nadzor nad Gazom, dužnosnici tvrde da su kontaktirali s Johnstonovim otmičarima te da će se potruditi oko novinareva oslobađanja. No glasnogovornik Hamasa Sami Abu Zuhri ublažava nadu u brzo oslobađanje BBC-jeva novinara i kaže da "nema ništa ovo u vezi s Alanom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙