FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 14. lipnja

ZAGREB, 14. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 14. lipnja.
ZAGREB, 14. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 14. lipnja.

BRUXELLES - Izaslanstvo Ministarstva obrane na čelu s ministrom Berislavom Rončevićem doputovat će u dvodnevni posjet Bruxellesu tijekom kojeg će nazočiti sastanku Euroatlantskog partnerskog vijeća (EAPC). Prvog dana posjeta, u četvrtak, izaslanstvo će sudjelovati na sastanku ministara obrane EAPC-a na kojem će se razgovarati o načelnim pitanjima sudjelovanja država u NATO vođenim operacijama. Rončević bi trebao održati izlaganje o napretku Hrvatske na putu u NATO i sudjelovanju u NATO vođenim operacijama. Drugog dana će zemlje koje sudjeluju u mirovnoj misiji ISAF-a razgovarati o stanju u Afganistanu, a Rončević će govoriti o dosadašnjim iskustvima Hrvatske u operacijama u toj zemlji.

VARŠAVA - Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy stiže u posjet Poljskoj. Očekuje se da će svoju kraću verziju europskog ustava predstaviti poljskom predsjedniku Lechu Kaczynskom i premijeru Jaroslawu Kaczynskom.

POTSDAM - Počinje petodnevni sastanak ministara iz skupine četiri trgovačke sile svijeta - SAD, EU, Brazil i Indija na kojem će se razgovarati o zaključivanju pregovora iz Dohe do kraja 2007. godine.

DUBLIN - Irski parlament glasovat će o novom premijeru.

KIGALI - Svjetska banka objavit će izvješće o AIDS-u koje pokazuje da je uporaba kondoma i unaprijeđenje zdravstvene zaštite usporilo širenje epidemije te bolesti u Africi.

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel sudjelovat će u komemoraciji žrtava nacizma i prisilnih radnika i obilježavanju dovršetka isplate odštete prisilnim radnicima u njemačkim tvornicima tijekom nacističke ere.

NEW YORK - Forbes objavljuje popis 100 najslavnijih.

Dežurni urednici:

Noć: Tomislav Rubić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko/Srđan Baković

Navečer: Duška Gerić Koren

Telefon: 00385 1 4808 645

Telefax: 00385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙