FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik domaćin Europske ljetne škole socijalne pedijatrije

ŠIBENIK, 12. lipnja 2007. (Hina) - Rani razvoj djeteta tema je prve Europske ljetne škole socijalne pedijatrije koja je danas počela s radom u Šibeniku, a trajat će do 15. lipnja.
ŠIBENIK, 12. lipnja 2007. (Hina) - Rani razvoj djeteta tema je prve Europske ljetne škole socijalne pedijatrije koja je danas počela s radom u Šibeniku, a trajat će do 15. lipnja.

Ljetna škola socijalne pedijatrije okupila je u hotelskom naselju Solaris 30 predavača i sudionika iz Hrvatske, Velike Britanije, Italije, Kanade, Poljske, Švedske, Grčke, BIH, Albanije, Gruzije, Kazahstana, ali i iz Zimbabvea i Tanganjike.

Među predavačima je i predsjednik Europskog društva za socijalnu pedijatriju i zdravlje djece Nick Spencer koji se bavi istraživanjima utjecaja nepovoljnih socijalnih prilika na zdravlje djece.

Sudionici škole bavit će se i problemima te unapređivanjem skrbi za djecu u najranijoj fazi njihova razvoja, odnosno do treće godine života, što uključuje i intrauterini razvoj te brigu za trudnice. Raspravljat će se i o prehrani djece, o problemima najmlađe djece koja su smještena u institucijama, ulozi pedijatra u ranom razvoju djeteta te provedbi Konvencije o pravima djece na lokalnoj razini.

Predsjednik Hrvatskog pedijatrijskog društva Josip Grgurić naglasio je da je Hrvatska stalni domaćin Europske ljetne škole socijalne pedijatrije. Naime, Hrvatsko pedijatrijsko društvo već 19 godina u Solarisu, u okviru Međunarodnog dječjeg festivala, održava simpozij socijalne pedijatrije, a prije dvije godine održan je i Kongres socijalne pedijatrije Europe.

Tada je dogovoreno da se u suradnji s Europskim društvom za socijalnu pedijatriju i zdravlje djece u Hrvatskoj organizira Europska ljetna škola pedijatrije, za koju Grgurić vjeruje da bi već od iduće godine mogla prerasti u internacionalnu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙