FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 8. lipnja

ZAGREB, 7. lipnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti Hrvatska (OSV) za petak, 8. lipnja.
ZAGREB, 7. lipnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti Hrvatska (OSV) za petak, 8. lipnja.

VUKOVAR - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorit će izložbu umjetničkih radova pristiglih na natječaj za odabir idejnog likovno-urbanističkog rješenja za izradu spomenika žrtvama Vukovara i vukovarske bolnice u Domovinskom ratu. Natječaj za odabir likovno-urbanističkog rješenja za izradu spomenika raspisalo je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, (Gradski muzej Vukovara u Dvorcu Eltz, Županijska 2, 11,30 sati).

Jadranka Kosor će zatim u palači "Srijem" potpisati ugovore o dodjeli financijskih sredstava Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za provedbu projekta pristupačnosti za osobe s invaliditetom. Ugovore će potpisati s predstavnicima županija Krapinsko-zagorske i Ličko-senjske, gradova Pule, Ogulina, Nove Gradiške, Virovitice te Općine Nedelišće.

Ministarstvo četvrtu godinu zaredom provodi projekt pristupačnosti s ciljem uklanjanja arhitektonskih barijera za osobe s invaliditetom. Projekt se provodi u ustanovama koje su kao prioritetne u anketi odredili stopostotni hrvatski ratni vojni invalidi I. skupine, te predstavnici civilnih udruga osoba s invaliditetom. (Županijska 9, 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH), udruženog u Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), te talijanskog sindikata umirovljenika (SPI), koji podupire hrvatske umirovljenike u njihovim mirovinskim zahtjevima. Na konferenciji će govoriti Gabriella Poli, nacionalna tajnica talijanske sindikalne središnjice CGIL, u koju je udružen SPI, zatim predsjednik SUH-a Ivan Nahtigal, te predsjednica SSSH-a Ana Knežević. (Trg kralja Petra Krešimira IV br. 2, dvorana 226, 11 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Drama a/teizacije", autora Esada Ćimića, koju organiziraju Ambasada Bosne i Hercegovine u Zagrebu i BTC Šahinpašić. Pozdravnim govorom uzvanicima će se obratiti ambasador BiH Aleksandar Dragičević, a o knjizi će govoriti Nikola Skledar, Mladen Labus, Ivan Markeša i Kruno Zakarija. (Kulturni centar Ambasade BiH, Ilica 44, 19 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Akademije likovnih umjetnosti u povodu svečanosti obilježavanja 100. obljetnice Akademije, koja će se održati 11. lipnja. (vijećnica Akademije, Ilica 85, 11 sati).

Dežurni urednici:

ujutro - Dubravka Dadić

poslijepodne - Damir Margetić

navečer - Neven Leskovar

telefon - 01/ 48 08 600

telefaks - 01/ 48 08 822

e-mail - hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙