FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Madridu se održava tjedan hrvatske gastronomije

ZAGREB, 31. svibnja 2007. (Hina) - U središtu Madrida se u hotelu Melia Galgos ovih dana održava "Tjedan hrvatske gastronomije" tijekom kojeg gosti hotelskog restauranta a la carte mogu degustirati desetak jela koje je pripremio istarski kuhar Marinko Jurešić.
ZAGREB, 31. svibnja 2007. (Hina) - U središtu Madrida se u hotelu Melia Galgos ovih dana održava "Tjedan hrvatske gastronomije" tijekom kojeg gosti hotelskog restauranta a la carte mogu degustirati desetak jela koje je pripremio istarski kuhar Marinko Jurešić.

Kako se doznaje iz hrvatskog veleposlanstva u Madridu, Tjedan hrvatske gastronomije dobro je posjećen, a odjek u španjolskim medijima također je vrlo pozitivan.

Hotelski restaurant dekoriran je vrlo dojmljivim posterima koji prikazuju hrvatsku prirodnu i kulturnu baštinu a tijekom obroka prikazuje se turistički film o hrvatskim ljepotama.

U sklopu hrvatskog kulinarskog tjedna priređena je 30. svibnja u istom hotelu velika promocija autohtonih hrvatskih proizvoda pod naslovom "Saborear Croacia - Okusite Hrvatsku" na koju se odazvalo preko 200 uzvanika, najvećim dijelom iz novinarskih i turističkih krugova te iz diplomatskog zbora. Začetnik ove ideje je Hrvatsko-hispansko društvo iz Zagreba u suradnji s Agronomskim fakultetom iz Zagreba a realizaciju su omogućili MVPEI, Veleposlanstvo RH u Madridu te Ured Hrvatske turističke zajednice u Madridu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙