FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Roger Moore za zabranu prodaje gusje jetre

LONDON, 31. svibnja 2007. (Hina/AFP) - Britanski glumac Sir Roger Moore podržao je kampanju protiv prodaje gusje jetre koja traje u Velikoj Britaniji.
LONDON, 31. svibnja 2007. (Hina/AFP) - Britanski glumac Sir Roger Moore podržao je kampanju protiv prodaje gusje jetre koja traje u Velikoj Britaniji.

U pismu britanskim parlamentarcima, bivši tumač Jamesa Bonda podržao je akciju američke organizacije za zaštitu životinja Peta (People for the Ethical Treatment od Animals).

"Svim srcem podržavam tu kampanju i uz vašu pomoć, nadam se ćemo uskoro svjedočiti ukidanju tog brutalnog jela, koje je po prirodi okrutno", napisao je. Glumac je pozvao zastupnike koji to još nisu učinili da potpišu prijedlog zabrane tog proizvoda u Velikoj Britaniji, kojeg je u ponedjeljak potpisalo 83 od 645 zastupnika parlamenta.

Borci za zaštitu prava životinja optužuju uzgajivače peradi za nasilno šopanje gusaka kako bi im višestruko povećali volumen jetre koja se kao specijalitet prodaje po visokim cijenama.

Uz to blizu 9.000 osoba je potpisalo peticiju na internet stranici Downing Streeta.

Ujedinjeno Kraljevstvo je 2005. uvezlo 6.205 tona gusje jetre od koje 507 tona iz Francuske, prema podacima britanskim carinama.

Više zemalja, regija i gradova već je zabranilo proizvodnju i/ili prodaju gusje jetre među kojima su Kalifornija, Čikago, dio Austrije, Češka, Danska, Italija i Izrael.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙