FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deutsche Telekom najavio odlazak još jednog čelnika

FRANKFURT, 31. svibnja 2007. (Hina/AP) - Deutsche Telekom u četvrtak je priopćio kako Lothar Pauly, čelnik njegove medijske jedinice T-Systems, na vlastiti zahtjev napušta tu kompaniju.
FRANKFURT, 31. svibnja 2007. (Hina/AP) - Deutsche Telekom u četvrtak je priopćio kako Lothar Pauly, čelnik njegove medijske jedinice T-Systems, na vlastiti zahtjev napušta tu kompaniju.

Do pronalaska zamjene njegova će zaduženja preuzeti financijski direktor Karl-Gerhard Eick, priopćeno je nadalje iz te kompanije sa sjedištem u Bonnu.

Pauly je od nadzornog odbora zatražio razrješenje sa svih dužnosti te dogovorno napušta tvrtku, stoji dalje u njezinom priopćenju.

Paulyijev odlazak koincidira s istragom u Siemensu, njegovom bivšem poslodavcu, gdje se nalazio na čelu poslovnog odjela za komunikacije, a koji je sada u središtu istrage. Istražitelji, naime, od studenoga lani pokušavaju utvrditi je li taj odjel koristio konzultantske naknade za podmićivanje kako bi dobio poslovne ugovore. Taj je slučaj već rezultirao odlaskom Siemensovog izvršnog direktora Klausa Kleinfelda te predsjednika uprave Heinricha von Pierera.

Pauly, kojemu je u 2006. isplaćeno 1,4 milijuna eura u fiksnoj i varijabilnoj plaći, najviši je dužnosnik koji napušta DT otkad je izvršni direktor Rene Obermann u prosincu reorganizirao upravni odbor, mjesec dana nakon preuzimanja čelništva te kompanije od Kai-Uwea Rickea.

Nakon njegovog odlaska odbor se smanjuje na pet članova: Obermanna, Eicka, čelnika jedinice mobilne telefonije Hamida Akhavana, šefa odjela fiksnih linija i web-a Timotheusa Hoettgesa, te čelnika zaduženog za upravljanje ljudski resursima Thomasa Sattelbergera.

T-Systems, koji u korisnike svojih telefonskih i kompjutorskih usluga ubraja grupaciju ABB Ltd. i njemačku vojsku, bori se da s oslabljenim poslovnim rezultatima. U prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio pad prihoda od 5,1 posto na 2,9 milijardi eura, te pad dobiti prije kamata, oporezivanja, deprecijacije i amortizacije za 27 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙