FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 29. svibnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 29. svibnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Olujno nevrijeme zahvatilo je jučer popodne i navečer više hrvatskih županija i grad Zagreb, izvijestio je jutros Državni centar 112. U Osječko-baranjskoj županiji, kao i Vukovarsko-srijemskoj, olujno nevrijeme, mjestimice pračeno tučom, srušilo je velik broj stabala, te oštetilo velik broj vozila i krovova kuća, a u gradu Osijeku je jedna ženska osoba lakše ozlijeđena. U večernjim satima olujno nevrijeme zahvatilo je dijelove grada Zagreba i okolice. U Susedgradu je pao limeni krov i oštetio tri automobila, a u Sesvetama je srušeno stablo oštetilo automobil.

RIJEKA - Festival Riječke ljetne noći bit će otvoren 5. lipnja predstavom na otvorenom "K@osmos" skupine "Grupo Puja!", najavljeno je danas na konferenciji za novinstvo u rijeci. Predstava će biti izvedena na Gatu Karoline riječke u riječkoj luci, a smatra se "zračnim performansom", rekla je koordinatorica Hrvatske drame u riječkom HNK "Ivana pl. Zajca" dramaturginja Magdalena Lupi. Umjetnička ravnateljica "Riječkih ljetnih noći" Mani Gotovac na konferenciji za novinstvo postavila je javni upit HRT-u zbog čega nikad u četverogodišnjoj povijesti otvorenje tog festivala nije u živo prenošeno. Riječke ljetne noći traju do 19. srpnja.

ZAGREB - Projektom "Novi svjetionici hrvatskog Jadrana", koji se bavi procesom razvitka gradova i pejzaža duž hrvatske obale kao dijela Mediterana, danas će se skupina hrvatskih arhitekata predstaviti na Trećem međunarodnom bijenalu arhitekture u Rotterdamu, koji traje od 24. svibnja do 10. lipnja. Hrvatski arhitekti nastupaju u sklopu programa "Mare Nostrum Revisted", s temama načetima na prošlom rotterdamskom bijenalu posvećenom problemima razvoja gradova na vodi i uz vodu, izvijestio je zagrebački studio 3LHD. Sudjeluje šest hrvatskih arhitektonskih timova - 3LHD, Platforma 981, Studio UP, de Architekten CIE, Ante Kuzmanić i Produkcija 004.

ZAGREB - Više od polovice žena i oko dvije trećine muškaraca u Hrvatskoj imaju indeks tjelesne mase veći od normalnog, a oko petine je debelo, stoji u stručnom osvrtu dr. Joze Jelčića i dr. Mirka Koršića pod naslovom "Hrvatski nacionalni konsenzus o dijagnostici i liječenju debljine". Autore posebno zabrinjava trend porasta debljine u dječjoj i mladalačkoj dobi. Naime, kako kažu u stručnom članku objavljenom u "Liječničkom vjesniku", debljina je kronična bolest, koja za posljedicu ima niz teških kroničnih poremećaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙