FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenej: Hrvatske posade u četiri klase među prvih 10

MEDEMBLIK, 25. svibnja 2007. (Hina) - Nakon tri dana "Breitling regate" u nizozemskom Medembliku hrvatski jedriličari u četiri klase zauzimaju mjesto u prvih deset, a u dvije su nadomak prvih deset što su obećavajući rezultati mjesec dana prije SP-u Portugalu.
MEDEMBLIK, 25. svibnja 2007. (Hina) - Nakon tri dana "Breitling regate" u nizozemskom Medembliku hrvatski jedriličari u četiri klase zauzimaju mjesto u prvih deset, a u dvije su nadomak prvih deset što su obećavajući rezultati mjesec dana prije SP-u Portugalu.

U klasi 49er posada Kostov/Cupać (Uskok, Zadar) napreduju iz dana u dan. U tri plova održana u petak bili su šesti, treći i 11., pa su u ukupnom poretku napredovali za dva mjesta i sada su deveti. Posada Krpeljević/Lalić (Mornar, Split) je 42., a Ivanković/Ivanković (Croatia, Opatija) su 49. Prvi su Talijani Sibello/Sibello.

Napredovala je i Tina Mihelić (Galeb, Kostrena) u Laser Radialu. Nakon devet plovova je 12. nakon što je u petak upisala 12., 10. i šesto mjesto. Ostale naše djevojke uglavnom su na sličnim pozicijama kao i ranije. Marijana Bello (Zagreb) je 44., Mateja Petronijević (Uljanik Plovidba, Pula) 49., a Gea Barbić (Vega, Pula) 64. Vodi Laura Baldwin (GBR).

U klasi Zvijezda jedna je naša posada pala u poretku, a druga napredovala. Više nego dobar dan imali su Dan Lovrović i Marin Lovrović stariji (3. Maj, Rijeka), koji su se sa 13. i četvrtim mjestom nakon šest plovova popeli na 18. mjesto ukupno. Marin Lovrović mlađi i Siniša Mikuličić (3. Maj) pali su na deveto mjesto.

Hrvatski laseraši imali su odličan dan. Nakon devet plovova u prvih 18 je pet hrvatskih kormilara, s čim se nijedna druga nacija ne može pohvaliti. Najbolje je od naših predstavnika u ovoj klasi odjedrio Milan Vujasinović (Labud, Split). U prvom plovu je bio osmi, drugi je pobijedio, dok je u trećem ušao drugi u cilj, pa se popeo na 18. mjesto. Nakon devet plovova i dalje je naš najbolje plasirani kormilar Tonči Stipanović (Mornar, Split), trenutačno 11. Tonči je u petak bio 11., treći i 10. Napredovali su i Mate Arapov (Mornar) i Luka Radelić (Mornar), koji zauzimaju 16. i 17. mjesto, dok je na 15. Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena). Ovakav poredak svjedoči o visokoj hrvatskoj kvaliteti u ovoj klasi, u kojoj se očekuje najživlja borba za to jedno mjesto koje vodi u Kinu na Olimpijske igre. Na vrh poretka Lasera u Medembliku zasjeo je Australac Tom Slingsby.

U klasi Finn sjajno je odjedrio Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split), bio je treći i drugi, pa je ukupno nakon šest plovova deveti. Marin Mišura (Labud) nalazi se na 21. mjestu. Vodeći u Finnu je Kanađanin Cook.

Posada Fantela/Marenić (Sv. Krševan, Zadar) nakon tri dana jedrenja u klasi 470 i dalje je na razini zadatka, zauzimaju šesto mjesto nakon devet plovova. U tri plova u petak bili su sedmi, 11. i 13. Česić/Kujundžić (Split) su 29., a Kunda/Kunić (Opatija) 32. Na vrhu ove klase i dalje su Talijani Zandona/Trani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙