FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 26., do ponedjeljka, 28. svibnja.

ZAGREB, 25. svibnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 26. svibnja, nedjelju, 27. svibnja i ponedjeljak, 28. svibnja.
ZAGREB, 25. svibnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 26. svibnja, nedjelju, 27. svibnja i ponedjeljak, 28. svibnja.

Subota, 26. svibnja

-------------------

DUBROVNIK - Dvodnevna proslava Dana Oružanih snaga RH i Hrvatske kopnene vojske te 15. obljetnice deblokade grada Dubrovnika počet će odavanjem počasti poginulim braniteljima i civilima. Nakon polaganja vijenaca na groblju Boninovu kod Središnjeg križa (9,30 sati) i na brdu Srđu (u 10 sati) bit će služena misa zadušnica u crkvi sv. Vlaha (u 11 sati). U Kazalištu "Marina Držića" Orkestar HV-a sa solistima navečer će održati koncert, a nazočnima će govoriti i ministar obrane Berislav Rončević (u 19 sati).

SPLIT - Razgovori članova SDP-a s kandidatima za predsjednika SDP-a Željkom Antunović, Milanom Bandićem, Zoranom Milanovićem i Toninom Piculom. Izjave su predviđene prije razgovora koji su zakazani za 12 sati u hotelu "Marjan".

ZAGREB - Sjednica Središnjeg odbora HNS-a, na kojoj će sudjelovati oko 120 članova toga stranačkog tijela. Sjednicom će predsjedati predsjednik Središnjeg odbora Radimir Čačić, a bit će govora o održavanju Osmog sabora HNS-a. Za medije će biti otvoren uvodni dio na kojem će predsjednica HNS-a Vesna Pusić dati ocjenu tekućih političkih prilika (Tribine grada Zagreba, Kaptol 27 u 11 sati).

SLAVONSKI BROD - Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske priređuje program u spomen na 306 poginule djece u Domovinskom ratu. Program pod nazivom "Mali križ - velika žrtva" bit će održan u Slavonskom Brodu pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor (u 8,30 sati).

OPATIJA - Završna večer nacionalnog festivala tržišnog komuniciranja FESTO 2007. na kojemu sudjeluju predstavnici marketinških, medijskih i produkcijskih kuća i oglašivača (u 20 sati).

VUKOVAR - Gradski muzej Vukovar obilježit će nizom događaja 10. obljetnicu povratka u Vukovar. U 19 sati u zgradi Oranžerije bit će predstavljen katalog "Vukovarski salon 2006." te plakat "Nebo nad Vukovarom 2007.". U 19,30 sati u predvorju Dvorca Eltz bit će otvorena izložba umjetnički ukrašena porculana više autora. Proslava 10. obljetnice povratka završit će koncertom pjesama mladih zagrebačkih opernih pjevača posvećenih Vukovaru "Na lijepom plavom Dunavu" te "Svjetlosnom igrom na Dunavu". U izvedbi će sudjelovati dunavski brodari.

(Dvorac Eltz i prostor uokolo njega)

Nedjelja, 27. svibnja

---------------------

DUBROVNIK - Završni dan proslave Dana Oružanih snaga RH i Hrvatske kopnene vojske te 15. obljetnice deblokade grada Dubrovnika. Nazočni će biti hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader te predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks. Program počinje u 9,30 sati ukrcajem državnog vrha na raketnu topovnjaču "Dmitar Zvonimir" u Cavtatu. Tijekom plovidbe prema Dubrovniku predviđen je mimoplov brodova uz pomorski pozdrav i polaganje vijenaca u more. U Gruškoj luci, u koju će uploviti brodovi HRM-a, bit će priređen i Dan otvorenih vrata ratnog brodovlja HRM-a. Na svečanoj akademiji bit će nazočan državni i vojni vrh te predstavnici civilnih i vjerskih vlasti (Gradsko kazalište "Marina Držića" u 11 sati).

ZAGREB - Na Duhove zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će svečano Euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali (u 10 sati).

Ponedjeljak, 28. svibnja

------------------------

ZAGREB- Vladino izaslanstvo s premijerom Ivom Sanaderom na čelu u povodu Dana oružanih snaga i Dana HKoV-a polaže vijence na Mirogoju; kod spomenika Glasa hrvatske žrtve - Zida boli, (9,40) Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja (9,55) i na grobu prvoga hrvatskog predsjednika i vrhovnog zapovjednika OS RH Franje Tuđmana (10,05). U izaslanstvu će osim premijera Sanadera biti potpredsjednica Jadranka Kosor, ministar obrane Berislav Rončević, unutarnjih poslova Ivica Kirin i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

ZAGREB- Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks s izaslanstvom će položiti vijence i zapaliti svijeće na Gradskom groblju Mirogoju i Krematoriju u povodu 16. obljetnice Oružanih snaga RH. Saborsko izaslanstvo, u kojem će biti i Luka Bebić, Ivan Jarnjak i Andrija Hebrang, poklonit će se pred spomenikom Glas hrvatske žrtve - Zid boli (u 9,35 sati), Spomen-križem poginulih branitelja Domovinskog rata u Tihoj dolini (9,50 sati), Grobnicom predsjednika Franje Tuđmana (9,55 sati) i zajedničkom grobnicom za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju (u 10,05 sati).

ZAGREB - "S Predsjednikom uz kavu", emisija Hrvatskog radija u kojoj će gostovati predsjednik Stjepan Mesić (u 15,30 sati).

ZAGREB - Vlada i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa svečano će predstaviti Nacionalni program mjera za uvođenje obveznog srednjoškolskog obrazovanja. Uvodna izlaganja dat će premijer Ivo Sanader i ministar Dragan Primorac. Nacionalnim programom utvrđuju se mjere i aktivnosti kojima je cilj podići obrazovnu razinu stanovništva, stvoriti pretpostavke za kvalitetnije zapošljavanje i tako povećati gospodarsku konkurentnost Hrvatske (zgrada Vlade, Markov trg 6, u 11 sati).

ZAGREB - Predstavljanje rezultata projekta "Fiskalna decentralizacija" koji je financirala Europska unija. Predstavljanju će nazočiti ministar financija Ivan Šuker i voditelj delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert. Projekt vrijedan 1,2 milijuna eura trajao je gotovo 20 mjeseci, a njime je predložen novi model fiskalnog izravnavanja koji bi bio temelj za novi sustav financiranja regionalnih i lokalnih vlasti u Hrvatskoj (hotel Sheraton u 12 sati).

KALI (otok Ugljan) - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta potpisat će s načelnikom općine Kali Tinom Vidovom ugovor o sufinanciranju sanacije prometnice u sklopu izgradnje kanalizacijskog sustava u vrijednosti 3,5 milijuna kuna i ugovor o sufinaciranju nabave komunalnog vozila u visini 350 tisuća kuna (u 11,30 sati). Brod za novinare isplovit će u 11 sati ispred zgrade zadarske Lučke kapetanije.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvorenja retrospektivne izložbe Roberta Frangeša Mihanovića, koju Galerija Klovićevi dvori priprema u povodu 135. godišnjice rođenja prvoga hrvatskog modernog kipara (Galerija Klovićevi dvori u 10,30 sati).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙