FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bagdad: U nizu napada 42 poginula i više desetaka ranjenih

BAGDAD , 22. svibnja 2007. (Hina/AFP) - U nekoliko silovitih napada u Bagdadu i okolici grada u utorak ubijene su 42 osobe, izvijestili su službeni izvori.
BAGDAD , 22. svibnja 2007. (Hina/AFP) - U nekoliko silovitih napada u Bagdadu i okolici grada u utorak ubijene su 42 osobe, izvijestili su službeni izvori.

U eksploziji dvaju automobila-bombi koje su odjeknule u južnom predgrađu Bagdada poginulo je 30 osoba, a ozlijeđeno ih je 75.

Još je jedna bomba eksplodirala na granici pokrajina Al-Baya i Al-Ammel te još jedna u Al-Ammelu, no evidentirana je samo materijalna šteta. Na sreću, ljudskih žrtava nije bilo s obzirom da je do eksplozije došlo u blizini tržnice.

Arapska satelitska tv-mreža Al-Jazeera prikazala je scene oštećenih zgrada, mrtve i ozlijeđene civile po ulicama grada te pripadnike civilne zaštite kako pokušavaju ispod ruševina izvući preživjele.

U samome središtu Bagdada u još jednoj eksploziji automobila-bombe poginulo je sedam osoba, a deseci su ozlijeđeni. U još jednom incidentu u istočnom Bagdadu eksplozivna naprava ubila je jednog civila, a troje ih je ozlijeđeno. Eksplozija nije pošteđen ni zapadni dio Bagdada gdje je od posljedica slične naprave ranjeno pet osoba.

U sunitskoj enklavi Adhamiya, na istočnoj strani Tigrisa s većinskim šijitskim stanovništvom, u granatiranju sveučilišnog naselja Ibn al-Haitham tri su studenta poginula, a još ih je troje ranjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙