FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 21. svibnja 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 21. svibnja 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

SYDNEY - Australski sud odlučio je u ponedjeljak hollywoodskog glumca Sylvestara Stallonea kazniti s 2.500 dolara zbog ilegalnog unošenja 48 bočica hormona ljudskog rasta u Australiju tijekom njegovog promotivnog puta u tu zemlju u veljači ove godine. Prošlog se tjedna 60-godišnja zvijezda filmova o Rambu i Rockyju ispričao australskim vlastima, nakon što se izjasnio krivim na dvije optužbe za unošenje nedopuštenih supstanci u tu zemlju, u veljači tijekom promocije svog novog filma "Rocky Balboa". Njegov je odvjetnik izjavio da je Stallone hormone uzimao pod liječničkim nadzorom zbog medicinskog stanja, koje međutim nije objavljeno. Stallone nije bio u sudnici u kojoj mu je uz kaznu određeno i plaćanje troškova suđenja, koji se kreću oko 8.300 dolara.

LONDON - Britanska Kraljevska pošta izdat će seriju od sedam poštanskih maraka na kojima će biti prikazane naslovnice sedam knjiga o Harryju Potteru, i to uoči izlaska na tržište posljednjeg nastavka serijala o tom čarobnjaku. Milijuni poštanskih maraka biti će izdani 17. srpnja, kao dio tradicije Pošte da obilježava "društvene teme i značajne prilike vezane uz naš način života", objavili su iz Pošte. Dodaju kako nema sumnje da su priče J. K. Rowling o Harryju Potteru, objavljene širom svijeta na različitim jezicima i prodane u 325 milijuna kopija, imale snažan utjecaj na čitalačke navike. Posljednja knjiga "Harry Potter and the Deathly Hallows" naći će se u prodaji 21. srpnja ove godine, a autorica je najavila da će u u posljednjem nastavku, koji se tiska uz jako osiguranje, umrijeti dva glavna lika.

LONDON - Kraljica Elizabeta glavni je favorit za osvajanje naslova najveće živuće Britanke na dodjeli nagrada "Najveći Britanci 2007", kojom se slave postignuća Britanaca u protekloj godini, a koje će biti dodijeljene na svečanosti u ponedjeljak. Nagrada se dodjeljuje temeljem glasova javnosti, a uz Kraljicu finalisti su i bivši Beatle Paul McCartney, pop zvijezda Robbie Williams, barunica Margaret Thacher i glumica Julie Andrews. Riječ je o nagradi čije dobitnike određuju gledatelji televizijske postaje ITV, koji će moći glasovati tijekom izravnog prijenosa svečanosti dodjele u ponedjeljak navečer. Na kladionicama vodi Kraljica, a slijede Paul McCartney i Robbie Williams.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙