FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dinamo osvojio naslov prvaka

ZAGREB, 20. svibnja 2007. (Hina) - Drugu godinu uzastopce i deveti put u povijesti Prve HNL zagrebački Dinamo je osvojio naslov hrvatskog prvaka.
ZAGREB, 20. svibnja 2007. (Hina) - Drugu godinu uzastopce i deveti put u povijesti Prve HNL zagrebački Dinamo je osvojio naslov hrvatskog prvaka.

"Modri" su u dvoboju posljednjeg, 33. kola, na stadionu Maksimir deklasirali Hajduk 3:0 (2:0) i tako potvrdili prvo mjesto.

Junak utakmice bio je napadač "modrih" Eduardo da Silva koji je postigao sva tri pogotka (13, 39, 79), što do sada nije uspjelo niti jednom igraču u povijesti najvećeg hrvatskog derbija. Eduardo je sezonu završio sa impresivna 33 pogotka i titulom prvog strijelca hrvatskog prvenstva.

Dinamo je tako zaključio prvenstvo sa 20. uzastopnih pobjeda te ukupno 92 boda, čak 20 više od Hajduka na drugom mjestu, dok trećeplasirani Zagreb ima 34 boda manje. Dinamo će u kvalifikacije Lige prvaka, dok Hajduk, te Slaven Belupo kao finalist Kupa igrati u Kup Uefa. Zagreb će najmasovnije europsko natjecanje pokušati izboriti kroz Intertoto kup.

Iz lige je ispao Kamen Ingrad, dok će Pula igrati u kvalifikacijama za prvu ligu protiv drugoplasirane momčadi Druge lige. Hoće li to biti Inker ili Zadar doznat ćemo u nedjelju. Jedanaesto plasirani prvoligaš i drugoplasirani u Drugoj HNL igraju dvije kvalifikacijske utakmice. Utakmice su na rasporedu u nedjelju, 27. svibnja i srijedu, 30 svibnja, a ždrijeb domaćina prve utakmice biti će u ponedjeljak, 21. svibnja u 12,00 sati u prostorijama Udruge Prve HNL u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙