FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbornik Bilić objavio kandidate za Estoniju i Rusiju

ZAGREB, 18. svibnja 2007. (Hina) - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je popis igrača koji će konkurirati za utakmice s Estonijom i Rusijom u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Austriji i Švicarskoj.
ZAGREB, 18. svibnja 2007. (Hina) - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je popis igrača koji će konkurirati za utakmice s Estonijom i Rusijom u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Austriji i Švicarskoj.

Bilić je pozvao 25 igrača, dok su branič Dinama Dino Drpić i vratar Osijeka Marin Skender dobili predpozive.

"Očekuju nas dvije važne utakmice koje su vrlo specifične. Većina naših igrača je imala fizički i psihički napornu sezonu, dok su Estonici i Rusi u naponu forme jer su njihova prvenstva tek nedavno startala. To nije nikakvo traženje alibija, mi smo svjesni što nam ove dvije utakmice donose," istaknuo je hrvatski strateg.

Utakmica s Estonijom na rasporedu je 2. lipnja u Tallinnu, dok je ogled protiv "Zbornaje" četiri dana kasnije u Zagrebu.

Estonici su nakon pet odigranih susreta još uvijek bez boda, čak nisu postigli niti pogodak, a primili su deset. U Tallinnu su slavili Makedonija (1:0), Izrael (1:0) i Rusija (2:0).

"Mi smo se uvijek mučili s Estoncima i svjesni smo da nas očekuje težak ispit. Estonci su u sve tri utakmice bili vrlo blizu bodova i vrlo su neugodni. No, mi smo favoriti i u Tallinn idemo po tri boda. Trenutačnom nam je u glavama samo utakmica s Estoncima. Za Ruse ima vremena," dodao je Bilić.

Prije puta u Estoniju hrvatska reprezentacija će odigrati i jednu pripremnu utakmicu, 25. svibnja. Do početka idućeg tjedna znat će se tko će biti suparnik i gdje će se igrati. Bilić za ovaj ispit ne može računati na dio standardnih reprezentativaca, niti na igrače Dinama i Slaven Belupa koji dan kasnije igraju uzvratni susret finala Kupa. No priliku će dobiti mladi igrači iz HNL-a na koje se računa u budućnosti.

Za utakmicu je Bilić pozvao 17 igrača od kojih su desetorica iz prvog sastava - Šimunić, Živković, Niko i Robert Kovač, Kranjčar, Vranješ, Pranjić, Babić, Olić i Šerić, a nova lica su - igrači Zagreba Mario Brkljača, Mensur Mujdža i Ivica Vrdoljak, napadač Rijeke Ahmad Sharbini, napadač Hajduka Nikica Jelavić, vratar Međimurja Vjekoslav Tomić, te jedinica Osijeka Marin Skender.

"Dečki su zaslužili priliku. Već duže vrijeme pratimo njihove igre i ovaj poziv je nagrada za trud i zalaganje," obrazložio je odluku stručnog stožer hrvatski izbornik, dodavši kako se na listi igrača koji se pozorno prate nalazi još nekoliko imena (Ljubojević, Bošnjak, Mikulić, Ivan Leko...).

Lista kandidata za Estoniju i Rusiju:

VRATARI: Stipe Pletikosa (Spartak), Vedran Runje (Bešiktaš), Mario Galinović (Panathinaikos)

OBRANA: Dario Šimić (Milan), Anthony Šerić (Panathinaikos), Robert Kovač (Juventus), Josip Šimunić (Hertha), Hrvoje Vejić (Tom), Vedran Ćorluka (Dinamo), Dario Knežević (Livorno), Boris Živković (Hajduk)

VEZNI RED: Niko Kovač (Red Bull Salzburg), Milan Rapaić (Standard), Darijo Srna (Šahtar), Marko Babić (Bayer), Niko Kranjčar (Portsmouth), Luka Modrić (Dinamo), Jerko Leko (Monaco), Jurica Vranješ (Werder), Danijel Pranjić (Heerenveen)

NAPAD: Mladen Petrić (Basel), Ivica Olić (HSV), Boško Balaban (Club Brugge), Eduardo da Silva (Dinamo), Igor Budan (Parma)

Predpozivi: Dino Drpić (Dinamo), Marin Skender (Osijek)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙