FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja- Hrvatska - za petak 18. svibnja

ZAGREB, 18. svibnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 18. svibnja.
ZAGREB, 18. svibnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 18. svibnja.

ZAGREB - U nastavku 25. sjednice, Hrvatski će sabor nastaviti sinoć započetu raspravu o Izvješću pučkog pravobranitelja za 2006. godinu. U Izvješću pravobranitelj Jurica Malčić navodi da dugotrajnost sporova pred Upravnim sudom, kao i sudskih postupaka uopće, izaziva najveće nezadovoljstvo građana koji su se pritužbama obraćali pučkom pravobranitelju. Smanjen je broj pritužbi u vezi s mirovinsko -invalidskim osiguranjem, vlasničkim pravima, graditeljstvom, pravima branitelja i denacionalizacijom, a broj pritužbi u vezi s pravom na obnovu otprilike je jednak, kaže se u Izvješću. No, rekao je Maličić podnoseći Izvješće, građani i on sam i dalje su ogorčeni dugotrajnošću postupaka pred sudovima. Ocijenio da je zakazao sustav nadzora nad sudovima (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, u 9,30 sati)

ZAGREB - Sjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora kojoj će na dnevnom redu biti Izvješće o radu HAZU-a u 2006. godini (Hrvatski sabor, dvorana Ante Starčevića, u 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare saborskih klubova zastupnika HSS-a i HNS-a na kojoj će govoriti zastupnici Zvonimir Sabati (HSS) i Dragutin Lesar (HNS) na temu "Zahtjev za raspravom Hrvatskog sabora o podjeli RH na statističke regije" (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, 11 sati).

ZAGREB - Svečanost obilježavanja 18. godišnjice osnutka HSLS-a pod nazivom "18 godina demokracije". Iz HSLS-a najavljuju dolazak premijera Ive Sanadera, predstavnika parlamentarnih stranaka, diplomatskog kora u Hrvatskoj te sindikata (Mala dvorana KD "Vatroslav Lisinski", u 11 sati).

ZAGREB - Klub zastupnika IDS-a održat će konferenciju za novinare o prijedlogu HDZ-ovog zastupnika Line Červara o ukidanju Općinskog suda u Buzetu i njegovom pripajanju Općinskom suda u Pazinu (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, u 9,30 sati).

ZAGREB - Sjednica Savjeta za nacionalnu manjine kojoj će na dnevnom redu biti izbori za Vijeća i predstavnike nacionalnih manjina - prezentacija javne kampanje povodom manjinskih izbora koje je Vlada raspisala za 17. lipnja ove godine (Vlada, Trg Svetog Marka 2, u 11 sati).

SLAVONSKI BROD - Sjednica vladinog Povjerenstva za praćenje nacionalnog programa za Rome, koja će se održati pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor (Hotel "Savus", Ante Starčevića 2, u 13, 15 sati). Prije toga ministrica Kosor posjetit će romsko naselje u Mrsunjskoj ulici (u 12 sati).

CAVTAT - Sastanak ravnatelja policije desetak europskih zemalja na kojem će se raspravljati o sigurnosti turista u turističkoj sezoni. Sastanak će službeno otvoriti ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin i ravnatelj policije Marina Benko (hotel "Croatia", u 9 sati). Nakon službenog otvorenja predviđena je i konferencija za novinare ravnatelja policije s početkom u 10 sati.

SPLIT - Američki veleposlanik Robert A. Bradtke posjetit će Split gdje će se sastati sa splitskim gradonačelnikom Zvonimirom Puljićem i županom splitsko-dalmatinskim Antom Sanaderom. Na sastanku će razgovarati o učincima 2,2 milijuna američkih dolara vrijednog projekta pomoći toj regiji u proteklih pet godina (Ured gradonačelnika, u 8,30 sati).

VID/METKOVIĆ - U povodu Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja ministar kulture Božo Biškupić otvorit će prvi novoizgrađeni arheološki muzej Narona u Vidu kod Metkovića. Na mjestu današnjeg muzeja nalazio se hram cara Augusta - Augusteum u kojemu je arheološkim iskapanjima pronađeno 16 hramskih kipova cara Augusta i njegove obitelji, ostalih rimskih moćnika i božanstava. Pretpostavlja se da je hram na tom mjestu podignut u 1. st. (arheološki muzej Narona, u 18 sati).

IMOTSKI - Ministar kulture Božo Biškupić otvorit će Konzervatorski odjel u Imotskom. To je prvi takav odjel u tom dijelu Hrvatske koji će pokrivati konzervatorske i restauratorske radove na zaštiti spomenika kulture Imotskog i Vrgorca te desetak općina u Imotskoj krajini. Prostor za potrebe Konzervatorskog odjela Ministarstvu kulture ustupio je Grad Imotski. Ministarstvo je za uređenje Konzervatorskog odjela utrošilo oko 220.000 kuna (Ulica Ante Starčevića 7, u 13 sati).

BRIJUNI - Otvaranje III. Regionalne konferencije o suzbijanju trgovanja ljudima za nevladine organizacije i vladine institucije u regiji (Hrvatska, Srbija, BiH, Crna Gora), koje se bave suzbijanjem trgovanja ljudima, a organizira ju CARE International-North West Balkans ( hotelu Istra Neptun, 9 sati).

ZAGREB - Otvaranje izložbe "Tošo Dabac i njegov Atelier" povodom stogodišnjice rođenja velikana hrvatske fotografije (Arhiv Tošo Dabac, Ilica 17/I, u 19 sati).

ZAGREB - Oko 3700 maturantica i maturanata zagrebačkih srednjih škola prvi put će 18. svibnja u podne na Trgu bana Jelačića plesati za Guinnessovu knjigu rekorda "Najveći istodobni ples", tzv. "uličnu četvorku" na Straussovu skladbu "Flederamuss-Quadrille" zajedno sa svojim vršnjacima iz 36 europskih gradova. U 11, 50 sati zagrebački maturanti uključit će se u program Vala 202 Ljubljana i u svijet putem satelita, potom će im pozdrav uputiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a u 12 sati fanfare će najaviti početak plesa, koji će završiti u 12,10 sati. Maturantice i maturanti bit će obučeni u boje hrvatske zastave

Dežurni urednici:

prijepodne - Marko Curać

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon - 01/ 48 08 600

fax - 01/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙