FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska za četvrtak, 17. svibnja

ZAGREB, 16. svibnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 17. svibnja.
ZAGREB, 16. svibnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 17. svibnja.

ZAGREB - Nastavak 25. sjednice Hrvatskog sabora (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, u 9,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika SDP-a na kojoj će govoriti zastupnici Ivica Pančić i Šime Lučin na temu "Zapošljavanje bez natječaja-izvor korupcija pod okriljem Sanaderove Vlade" (Hrvatski sabor, dvorana "Ivana Kukuljevića", u 11 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare saborskih zastupnika Pere Kovačevića, Ante Markova i Srećka Ferenčaka na temu "Osvrt na ne sazivanje tražene izvanredne sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost" (Hrvatski sabor, kod Bašćanske ploče, u 11 sati).

ZAGREB - Saborska zastupnica i predsjednica DC-a Vesna Škare Ožblot održat će konferenciju za novinare na temu "Prijedlog DC-ovog Zakona o udomiteljstvu". Na konferenciji će sudjelovati i predsjednik Saveza udomitelja Hrvatske Ivan Peti i predsjednica udruge Udomitelja Sisačko-moslavačke županije Vesna Podnar (Hrvatski sabor, dvorana "Ivana Kukuljevića", u 10,15 sati).

ZAGREB - Programsko vijeće HRT-a održat će sjednicu na kojoj će svoje programe predstaviti deset kandidata koji su ispunili uvjete iz javnog natječaja i ušli u uži krug izbora za novog glavnog ravnatelja nacionalne televizije. Oni će članovima Vijeća predstaviti svoj program, a predviđeno je da im vijećnici postavljaju i pitanja (HRT, Prisavlje 3, u 10 sati).

ZAGREB - Sjednica Gradska skupština Grada Zagreba (Starogradskoj vijećnica, Ćirilometodska 5/I, u 9 sati).

ZAGREB - Drugi korak - Centar za društvenu integraciju seksualnih i rodnih manjina i Vladin Ured za ravnopravnost spolova organiziraju okrugli stol u povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije na kojem će biti predstavljen Program za suzbijanje homofobije u pet koraka (Novinarski dom, Perkovčeva 2, u 11 sati).

OPATIJA - Otvaranje 4. Hrvatske konferencija o vodama s međunarodnim sudjelovanjem kojoj će temeljna tema biti "Hrvatske vode i Europska unija - izazovi i mogućnosti". Cilj konferencije je omogućiti sveobuhvatnu i interdisciplinarnu raspravu o svim pitanjima voda između korisnika i onih koji upravljaju vodama, znanstvenika i stručnjaka (Grand hotel - četiri opatijska cvijeta, u 10 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Viktora Žmegača "Od Bacha do Bauhausa- povijest njemačke kulture" (Palača Matice Hrvatske, Strossmayerov trg 4, u 12 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Prodori avangarde u hrvatskoj umjetnosti prve polovice 20. stoljeća" organizira Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb, a prati avangardne pokrete u djelima hrvatskih umjetnika. Izložba obuhvaća 150 slika, crteža, grafika, kolaža, fotografija, primjer tekstila i jednu skulpturu. U izložbu je uključeno dvadeset umjetnica i umjetnika koji su živjeli i radili u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Beogradu, te u mnogim europskim kulturnim središtima (Gliptoteka HAZU-a, Medvedgradska 2, u 19 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Hommage Miroslav Šutej 1936. - 2005.". Bit će izložen izbor radova iz majstorova ciklusa "Ruke". Riječ je o crtežima u tehnici olovke, tuša, pera, flomastera i kemijske olovke koji su nastali od 1958. -1992. te kolažima s početka 70-ih i grafikama iz grafičke mape "Ruke" iz 1980. (Galeriji Forum, Teslina 16, u 20 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare "21. Festivala Eurokaza" na kojoj će umjetnička ravnateljica Gordana Vnuk predstaviti ovogodišnji program i koncept Festivala (BP Club, u 11 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Damir Margetić

navečer - Jasna Nahtigal - Lazarić

telefon - 01/ 48 08 600

fax - 01/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙