FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruža Tomašić o HSP-ovu programu protiv droge

RIJEKA,16. svibnja 2007.(Hina) - Saborska zastupnica HSP-a Ruža Tomašić na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci predstavila je HSP-ov program suzbijanja ovisnosti o drogama.
RIJEKA,16. svibnja 2007.(Hina) - Saborska zastupnica HSP-a Ruža Tomašić na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci predstavila je HSP-ov program suzbijanja ovisnosti o drogama.

Program se sastoji od tri dijela: prevencije, ranog otkrivanja korištenja droge i ovisništva te liječenja, rekla je. Prevencija treba početi upućivanjem djece u ovu problematiku, odnosno upoznavanjem s negativnim stranama ovisništva već od prvog razreda osnovne škole, rekla je Tomašić.

Rano otkrivanje provodilo bi se, po ovom programu, testiranjem na droge pri upisu u prvi razred srednje škole. Ovaj postupak bi roditelji pismeno odobravali, a oni koji to ne bi prihvatili, morali bi kasnije snositi sami eventualne troškove liječenja i odvikavanja svoga djeteta.

Treći korak, liječenje, jedino je što se sada provodi, rekla je Tomašić. Navela je i da bi roditelje trebalo educirati kako bi sami znali prepoznati ovisništvo i što napraviti u tom slučaju. Saborska zastupnica HSP-a kazala je da nije sramota imati dijete ovisnika, već to znati, a ništa ne poduzimati.

Pozvala je građane sa šireg riječkog područja da joj više javljaju podatke o preprodaji droge, kako bi mogla poduzimati daljnje korake.

Tomašić je istaknula da je frustrirana saznanjem da bi se moglo više napraviti na suzbijanju narko-trgovine i ovisništva u Hrvatskoj, ali da se to, kako je rekla, "izgleda ne želi".

Onima koji tvrde da je njezina akcija protiv trgovaca drogom dio predizborne kampanje, Tomašić je poručila da u Hrvatskoj ima više područja kao što je Korčula, gdje je ona pomogla u razbijanju lanca trgovine drogom, te da i drugi političari na ovakav način vode predizbornu kampanju u svojim krajevima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙